Erpe-Mere op podium ‘wandelgemeente van het jaar’

De teerling is geworpen, de prijzen uitgereikt, het resultaat bekend: Erpe-Mere eindigt als derde in de wedstrijd ‘wandelgemeente van het jaar’! Proficiat aan Lommel met de eerste plaats en Heuvelland met de tweede plaats.

Je kon er de voorbije maanden niet omheen: Erpe-Mere is dé wandelgemeente van de provincie Oost-Vlaanderen voor 2023 en schopte het na de eerste stemronde ook tot finalist in Vlaanderen. Na een gesmaakte en succesvolle filmpjes campagne (bedankt Leïla van ‘de Mol’, ultra wandelaar Lenny, belleman Luc, ex-wielrenner Kevin, onze burgemeester, profvoetballer Hannes en reus Ago), het stemmen ronselen op verschillende evenementen (bedankt jij die hebt gestemd) en het strenge maar rechtvaardige oordeel van een vakjury, kan Erpe-Mere zich op de borst kloppen en fier zijn op een mooie derde plaats. In olympische termen is dat een bronzen medaille en dus een prestatie om met recht en rede trots op te zijn!

“Erpe-Mere werd geloofd om zijn prachtige netwerk aan trage wegen, maar ook geëngageerde initiatieven zoals de Trage Trappers wandelingen en de wandeling voor hoogsensitieve personen. Onze gemeente heeft hierdoor in heel Vlaanderen aan bekendheid en aantrekkelijkheid gewonnen,” aldus Dries Hostens, schepen voor toerisme.

Het gemeentebestuur wenst dan ook uitdrukkelijk de Raad voor Toerisme – die aan de basis lag van ons dossier en deelname aan deze wedstrijd – te bedanken voor hun inzet en enthousiasme om onze gemeente mee positief te promoten!