VOLUIT-voorstel tot meer investeringen in jeugd en sport aanvaard!

VOLUIT Oosterzele neemt kennis van de aankondiging van de meerderheidspartijen in de pers dat het bestuur een compromis heeft voor de aankoop van 6 hectaren van de VRV-site van de Vlaamse Overheid in Scheldewindeke. Daar zou men in de toekomst extra openbare open ruimte, lokalen voor kinderopvang of jeugdbewegingen en sportvelden willen realiseren.

VOLUIT Oosterzele heeft op dit moment nog geen concreet zicht op het dossier en zal het dossier verder bekijken zodra in ons bezit, maar we zijn tevreden dat het bestuur eindelijk luistert naar onze voorstellen én onze bekommernissen over de hoge kostprijs van het nieuw AC. Het project nieuw administratief centrum, waarbij een haalbaarheidsstudie van deze zomer aangaf dat de kosten intussen opgelopen waren naar meer dan 9 miljoen euro (excl BTW) lijkt nu op de lange baan geschoven en wordt wellicht over de verkiezingen getild. En feitelijk wellicht on hold gezet zoals VOLUIT reeds lang bepleit.

 “Daarnaast maakt het bestuur nu de keuze die onze fractie reeds lang bepleit om meer te investeren in jeugd, sport en kinderopvang. De meerderheid stelt haar beleid dus bij, naar onze constructieve voorstellen vanuit de oppositie. En na onze eerdere grote burgerbevraging vorig jaar over prioritaire investeringen. We stellen al ruime tijd voor om prioritair te investeren in jeugd, sport en kinderopvang en zo VOLUIT de kaart te trekken van de inwoners. Dat het bestuur haar plannen nu in die zin bijstelt, kunnen we alleen maar toejuichen”, stelt fractieleider Filip Michiels.

Hoe concreet en realistisch deze plannen zijn, zullen we pas kunnen beoordelen zodra we zicht hebben op het dossier.