Ivo Steyaert start op het WK Backyard Ultra lopen in Tennessee (USA)

Landskouternaar Ivo Steyaert zal op zaterdag 21 oktober, om 7 uur plaatselijke tijd en om 14 uur Belgische tijd, deelnemen aan het WK Backyard ultra lopen dat dit jaar doorgaat in het Amerikaanse Bell Buckle in Tennesse.

Het doel van een Backyard is om elk uur exact 1 rondje van 6706 meter te lopen. Klokslag elk uur moet je terug aan de start staan. De laatste die een volledig rondje uitloopt binnen het uur is de winnaar van de wedstrijd.

75 lopers uit verschillende landen strijden er voor de titel van deze ultramarathon. Onder hen maar liefst 6 Belgen wat voor een klein land als België toch wel ongezien is. De Belgen zijn niet alleen sterk in de breedte maar hebben ook enkele favorieten in hun rang. Ivo, de beer van Landskouter is één van hen. Die andere favoriet is Merijn Geerts, waarmee Ivo een PR van 101 ronden liep, 1tje minder dan het huidig wereldrecord dat op naam staat van de Australiër Phil Gore met 102 ronden (of uur).

Voor Ivo zal wel veel afhangen van zijn heupblessure waarmee hij momenteel wat op de sukkel is. “Het zou voor mij eens vlug kunnen gedaan zijn, maar wie weet? Soms kan ik mezelf wel overstijgen tijdens een wedstrijd en voel ik zo goed als niets. Het koppeke zal een heel belangrijke rol spelen”, aldus Ivo. En wij kennen Ivo als een man met een enorm karakter, een ongeziene uithouding en sterk in het hoofd.

Alles is te volgen op:

Op het Youtube kanaal van Lazarus Lake zal er een livestream te zien zijn, met tussendoor interviews. Het kanaal is te vinden op htps://www.youtube.com/@conversa????onsbythewoodpile

Op de Facebookpagina van Legends Backyard Belgium zullen er ook regelmatig updates verschijnen. htps://www.facebook.com/LegendsBackyardBelgium

 

Ivo is o.a. ex wereldrecordhouder met 101 ronden.

Winnaar van de Blenwald Backyard ultra 2021 en de WUK M&M Backyard ultra 2021

3x winnaar van de Legends Trail over 250 km

5x winnaar van de de 100 mijl Bello Gallico

 

We duimen en supporteren alvast mee.