© Stad Zottegem

Nieuwe infobrochure mogelijk dankzij Inner Wheel Zottegem

Serviceclub Inner Wheel Zottegem heeft aan de stad 5.000 euro geschonken om te kunnen starten met het onthaalproject ‘Wegwijs in Zottegem’ dat doorheen het aanbod van sociale dienstenverlening door middel van een informatiebrochure aan kwetsbare inwoners en hulpbehoevende gezinnen de weg naar de juiste instantie of organisatie wil tonen.

De infobrochure wil voor deze doelgroep een leidraad zijn en bestaat uit verschillende thematische steekkaarten rond een achttal items: de sociale dienst, wonen, werken, gezondheid, volwassenonderwijs, vrije tijd, openbaar vervoer en inlichtingen voor ouders met kinderen. Aan de hand van ‘hulpvragen’ wordt in duidelijke onderverdelingen, in eenvoudige taal en met logo’s uitgelegd bij wie of welke dienst men terechtkan voor de gevraagde praktische of administratieve hulp.

Inner Wheel Zottegem engageerde zich meteen om gedurende drie werkjaren dit onthaalproject ‘Wegwijs in Zottegem’ te financieren. Deze damesserviceclub schonk overigens onlangs ook een cheque van 5.000 euro voor het ‘Stappen naar een droom’-project waarmee Astrid Campens uit Zottegem zo’n 130.000 euro wil inzamelen voor de aankoop van een staprobot die dan in het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent zou kunnen gebruikt worden om haar dochter Ella en andere patiëntjes die verlamd zijn aan de onderste ledematen ingevolge een ongeval of ziekte (tumor), de kans te geven om weer te leren stappen.