Reveil Merelbeke aan de kerk van Schelderode

woensdag 1 november – 17 tot 18 uur

1 november is voor velen een moeilijke dag, waarop verdriet en troost hand in hand gaan. Voel jij je soms alleen in deze tijden, weet je niet hoe om te gaan met je verdriet en gemis? Of is er een groot taboe rond jouw rouw in je omgeving?

In OC Kerk Schelderode kan je – in het kader van Reveil – stilstaan bij jouw verdriet, gemis en troost vinden bij elkaar. Het herdenkingsmoment, begeleid door Yasmine van de praktijk MIS-T, staat open voor iedereen: volwassenen, jongeren en kinderen – want iedereen rouwt, op verdriet staat geen leeftijd.

Er wordt gestart met tekst, muziek en een moment om even op adem te komen. Daarna wordt in een creatief gebeuren nader gekomen tot je dierbare en tot jezelf. Er wordt afgesloten met een verbindend moment tussen de aanwezigen: jij en je kind of naaste, maar ook tussen het publiek onderling.

Het herdenkingsmoment is een samenwerking tussen MIS-T en Cultuurhuis Merelbeke in kader van Reveil. Overal in Vlaanderen wordt op hetzelfde moment een uur de tijd genomen om samen je verdriet en gevoel toe te laten. Een moment om rouw bespreekbaar te maken.