Eendracht Elene-Grotenberge met steun van 600 supporters

Door in de Croky Cup, de nevencompetitie voor de voetbalbeker van België, reeds vier tegenstanders op rij uit de bekerstrijd te knikkeren – in volgorde Mandel United (1-1, strafschoppen 3-4), Sparta Petegem (5-4), Wezel Sport (4-3) en Schaarbeek (4-3) – heeft Eendracht Elene-Grotenberge reeds een verrassend bekerparcours afgelegd. En – waarom zou het niet mogelijk zijn – misschien lukt het de blauwwitten om op deze Allerheiligendag aan dit bekerverhaal nog een hoofdstuk toe te voegen.

In het kader van de 1/16de bekerfinales moeten zij het vandaag om 18 uur in het King Power Stadion in Leuven opnemen tegen de plaatselijke eersteklasser OHL. In het vooruitzicht van dit duel mag het voor Eendracht Elene-Grotenberge alleszins een morele opsteker zijn dat in het reguliere kampioenschap voorbije zondag competitieleider Wielsbeke kon overtroffen worden (3-1). Bovendien vertrekken vanop de parking Bevegemse Vijvers om 15 uur acht bussen met 448 supporters die kozen voor de combiformule vervoer + toegangsticket, naar Den Dreef in Leuven. Tel daarbij de verkoop van een 150-tal ‘losse’ tickets (eigen vervoer) en aan supporterssteun zal het dus zeker niet ontbreken.

Hoe dit bekerduel ook afloopt, Eendracht Elene-Grotenberge heeft nu al clubgeschiedenis geschreven. Overigens is het onder de laatste 32 ploegen die nog bij deze nationale bekerstrijd betrokken zijn, de enige overblijvende amateur-derdenationaler.