Trappist en zoveel meer Gastspreker: Koen Naulaerts

Georganiseerd door Landelijke Gilde Scheldewindeke - Oosterzele

Donderdag 7 december om 20 u in De Rots Scheldewindeke

Prijs € 25,00 Inschrijven voor 1 dec bij bestuurslid Landelijke gilden Scheldewindeke / Oosterzele
of door storting op BE56 7374 2500 0388 van LG Scheldewindeke

 

Koen Naulaerts, ondertussen al 3 jaar trotse eigenaar van De Kloostergang in Aarschot, dé bar waar alles rond trappist draait. Naast een webshop en een bar geeft Koen nu ook bierproeverijen, of beter, trappistenproeverijen.
Hiermee wil hij je niet alleen laten kennismaken met de producten, maar ook met het leven van de monniken. “Ik neem je mee op wereldreis met tal van anekdotes. Want er is iets met die plekken. Dat blijft voor mij een eeuwig een mysterie.”

Proeverij. Trappisten en trappistinnen maken niet alleen bier, maar ook een uitgebreid gamma aan kazen, likeuren, mosterd, brood,?
Koen en Kenny, bezochten de afgelopen jaren alle actieve trappistenkloosters en geraakten in de ban van hun producten en manier van leven. Het is een unicum dat zij overal toegelaten werden achter de schermen. Ze willen hun kennis delen tijdens een (proef)workshop. Naast het proeven krijg je een inkijk in het ontstaan van deze traditie en het verhaal achter het product.
Wat Koen op zo’n proeverij vertelt, dat varieert. “Ik vertel een eeuwenoud verhaal, maar nooit op dezelfde manier, dat maakt het net zo leuk. Ik wil mensen op een manier leren proeven zoals ze dat nog nooit gedaan hebben. Ik laat enkele biertjes proeven, maar ook kaas, likeur, chocolade, alles wat met trappist te maken heeft.