Merelbeke is trotse gastgemeente voor wereldbeker kunstwielrijden:

“Een unieke kans om topatleten uit andere landen aan het werk te zien” Op zaterdag 25 november sporthal Ter Wallen

Op zaterdag 25 november organiseert Wielerclub Arnold Standaert (W.A.S.) de finale van de ‘World Cup Artistic Cycling’ in Merelbeke. Kunstwielrijden is in België een minder bekende sport.

“Er zijn niet veel wedstrijden voor kunstwielrijden in België, want ons land telt slechts twee clubs met in totaal een dertigtal leden”, legt François Bovendaerde van W.A.S. uit. “Als Belgische atleten aan wedstrijden willen deelnemen, moeten ze dus vaak naar het buitenland gaan. Naar Duitsland bijvoorbeeld, daar zijn er meer dan 100.000 kunstwielrijders. In sommige regio’s is het zelfs populairder dan voetbal! Het wereldbeker is dan ook een unieke kans om topatleten uit onder andere Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk aan het werk te zien in Merelbeke.”

“Wielerclub Arnold Standaert is een van de pioniers van het kunstwielrijden in ons land”, vult schepen voor Sport Egbert Lachaert aan. “De vereniging heeft Merelbeke als uitvalsbasis voor haar trainingen. Vandaar ook dat we deze zomer investeerden in een nieuwe sportvloer die specifieke belijning heeft voor kunstwielrijden. We zijn dan ook trots dat deze internationale wedstrijd in Merelbeke plaatsvindt.”