©Sophie Richez - Voorstelling van de nieuwe verruimde liberale lijst "Positief Ninove"

De Ninoofse liberalen trekken met verruimde lijst ‘Positief Ninove’ naar de kiezer in 2024

Op woensdag 25 oktober 2023 heeft het partijbestuur de knoop doorgehakt en beslist op welke wijze de Ninoofse liberalen naar de kiezer trekken. Er is gekozen voor een liberaal, centrumrechts en vooral positief project.

“We willen met een positief verhaal naar de burger. Onze stad en haar deelgemeenten hebben heel wat moois te bieden. Na de moeilijke coronajaren en de energie- en inflatiecrisis staan nu tal van projecten in de steigers. We willen er alles aan doen om Ninove als democratische, bruisende en ondernemende stad, met een zorg voor alle Ninovieters, te behouden. Een stad waar verbondenheid, respect, zorg en verantwoordelijkheid centraal staan.

We willen democratische krachten uit het politieke centrum bundelen om dit te realiseren. We willen een alternatief zijn voor de extremen. Het enige wat zij doen is de angst voor de zogezegde anderen vergroten. Een gevoel van wij tegen zij creëren, waarbij “zij” de schuld krijgen van alles wat zou misgaan in ons land of in onze stad. Wij brengen een andere boodschap. Ja, problemen moet je benoemen maar tegelijkertijd moet je ook constructief aan de slag gaan om oplossingen te zoeken. Dat is niet altijd de gemakkelijkste weg, maar wel de enige juiste.”

De nieuwe, verruimde lijst zal opkomen onder “Positief Ninove”. Alle leden werden de voorbije dagen geïnformeerd en uitgenodigd voor het persmoment op 8 november.

©Sophie Richez – Christine De Glas

Voorzitter van Open VLD Ninove Christine De Glas: “De nieuwe lijst zal getrokken worden door huidig burgemeester Tania De Jonge. Zij is bij uitstek de figuur die bruggen bouwt tussen mensen en een positief, verbindend verhaal kan brengen. Haar positie als lijsttrekker is de enige plaats van de 35 die al ingevuld en bekend is. Om de overige 34 plaatsen op de lijst in te vullen zullen de komende weken en maanden gesprekken gevoerd worden met tal van kandidaten. We gaan graag het gesprek aan met mensen die zich aangesproken voelen door onze oproep.”

Burgemeester en lijsttrekker Tania De Jonge: “We zullen naar de kiezer gaan met een vooruitstrevend programma waar ondernemerschap, veiligheid, sociale verbondenheid, verantwoordelijkheidszin, milieubewustheid en samenleven centraal staan. Punten die één voor één hun grondslag vinden in de liberale waarden van onze partij, maar die evenzeer door andere democraten gedeeld kunnen worden en met wie we samen met alle Ninovieters verder willen bouwen aan de toekomst van onze mooie stad.”

©Sophie Richez – Tania De Jonge (Positief Ninove)
©Sophie Richez – Dirk Vanderpoorten, burgemeester Tania De Jonge en Open Vld Ninove-voorzitter Christine De Glas op de voorstelling van de nieuwe verruimde liberale lijst ‘Positief Ninove’
©Sophie Richez – Onthulling nieuw naam en logo – Positief Ninove