‘Kunstendag voor Kinderen’ ook in Zottegem

In Vlaanderen gaat de derde zondag van november door als de ‘Kunstendag voor Kinderen’ en ook in Zottegem zal zondag 19 november een dag worden waarop kinderen tot 12 jaar op een laagdrempelige manier via verschillende artistieke en culturele activiteiten met kunst kunnen kennismaken. Deze twaalfde editie van de Vlaamse ‘Kunstendag voor Kinderen’ staat in het teken van ‘Topstukken’. Rond dit thema is een gevarieerd en creatief programma uitgewerkt om, verspreid over meerdere locaties, met het hele gezin maar vooral kinderen kunst in de brede zin te laten ontdekken en beleven.

Met vrij vertrek naar keuze kan van 13 tot 17 uur onder de noemer ‘Topstukken-tour’ een gratis wandeling gemaakt worden langs een aantal prominente locaties in het stadscentrum: het stadhuis, de cryptekoepel en het Egmontstandbeeld op de Markt alsook de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst in de Trapstraat, de kapel van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in de Kasteelstraat en het Cultureel Centrum Zoetegem in de Hospitaalstraat. Onderweg komen de bezoeker(tje)s in een tableau vivant terecht, worden ze uitgenodigd om zelf creatief aan de slag te gaan, dompelen audioverhalen hen onder in een magische wereld en krijgen ze zelfs een pannenkoek aangeboden. Deelnemen aan deze artistieke ontdekkingstocht kan zonder voorafgaande inschrijving.

Daarnaast staan in het CC Zoetegem twee (familie)voorstellingen op het programma. De allerkleinsten vanaf 2,5 jaar kunnen er genieten van het visueel elektronisch muziekconcert ‘vierkantROND’. Er is een voorstelling om 10u30 (uitverkocht) en een tweede om 11u30. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen in het Cultureel Centrum het verjaardagsfeest van Mohanad bijwonen tijdens ‘Sinbad’. Dit verhaal over een jongen die voor het eerst in zijn leven zijn verjaardag kan vieren, is geïnspireerd door Duizend-en-een-nacht. Na de voorstellingen – om 13u30 en om 15u30 – zijn de kinderen welkom voor een feestje waar ze samen tekenen, dansen en cadeautjes maken. Tickets voor elk van deze voorstellingen kosten 5 euro. Voor meer info alsook voor de reservatie van tickets kan men terecht via zottegem.be/kunstendagvoorkinderen.