Omstandigheden verdrinking Zottegemnaar in Adinkerke blijven onduidelijk

Vorige week dinsdag 5 december rond de middag deed een rattenvanger van de gemeente De Panne een akelige ontdekking in Adinkerke, ter hoogte van de Smekaertstraat. Aan de oever van het kanaal Nieuwpoort – Duinkerke lag een lichaam in het water. Het bleek om een man te gaan die pas na twee dagen kon worden geïdentificeerd als de 43-jarige F.D.G. uit Zottegem.

Hoewel uit de autopsie duidelijk werd dat hij om het leven was gekomen door verdrinking, blijven er weliswaar veel vragen over de omstandigheden waarin dit gebeurde. Het parket gaat voorlopig niet uit van kwaad opzet maar wil toch meer duidelijkheid over “het traject”: wat deed de Zottegemnaar op 110 km van zijn woonplaats en met welk vervoersmiddel verplaatste hij zich? Het laatste signaal van de man zou overigens niet opgevangen zijn in Adinkerke.

Daarom werd op vraag van de afdeling Veurne van het West-Vlaamse parket door duikers van de brandweer deze week dinsdag een zoekactie in het kanaal gehouden. Over wat deze actie eventueel heeft opgeleverd en of ze iets aan het licht heeft gebracht over hoe F.D.G. mogelijk in het water is terechtgekomen, wil het parket niets kwijt. Er blijft dus voorlopig onduidelijkheid over de omstandigheden rond zijn dood en over wat hij in Adinkerke deed.