Frituur Vida verkoopt de beste frieten van de stad.

‘Voor ons betekent deze onderscheiding een hele opsteker want we zijn recent opgestart’, weten Vincent en Daisy.

Geraardsbergen. Frituur Vida in de Lessensestraat van Vincent Hoebeke (43) en Daisy Van der Vurst (36) – werd door de lezers van Het Nieuwsblad uitgeroepen tot beste frituur van Geraardsbergen. Het koppel leeft in de zevende hemel want de zaak bestaat nog maar twee jaar. ‘Voor ons betekent deze onderscheiding een hele opsteker want we zijn recent opgestart. We hebben fel geïnvesteerd in deze zaak en werken hard om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. We zijn blij met deze erkenning’, zegt een breed lachende Vincent.

Sinds 2021 bakken Vincent en Daisy lekkere frietjes in een zo goed als gloednieuwe zaak in de Lessensestraat. ‘We zijn afkomstig van Aalst. Ik werkte als metaalbewerker en Daisy als poetshulp. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en wou een frituur uitbaten. Ik kook heel graag en ben wel verzot op frietjes. Waarom dan geen frietzaak beginnen?’ Vertelt Vincent. Vincent is in Geraardsbergen opgegroeid. ‘Ik ken de streek toch wel een beetje. Het is wel leuk om terug te keren.’

Makkelijk 75 uren per week
Daisy en Vincent gaan op zoek naar een zaak in de regio Aalst, maar na een jaar zoeken komen ze in een leegstaande zaak in de Lessensestraat terecht. ‘Ik heb de stiel geleerd door een poosje mee te draaien in frituur Chic in Aalst. De eigenaar is intussen jammerlijk overleden’, laat Vincent weten.

Vincent en Daisy startten hun zaak in augustus 2021 tijdens de zomerkermis. ‘Het was hier onmiddellijk vollen bak. Nadien bleven de klanten tot onze grote vreugde maar terugkomen’, weet de begenadigde friturist. Vincent is erg sociaal en houdt van en praatje met de klanten. ‘Ik tracht steeds met mijn klanten een klapke te doen. Dat smeedt een band. Heel wat klanten komen dan ook regelmatig terug.’

‘Ik doe het heel graag, maar het is hard werken.’ Vincent werkt makkelijk 75 uren per week. ‘Alleen het beste is goed genoeg voor de klanten. Heel wat bereidingen maak ik zelf. Erg vind ik het niet, want ik kook heel graag.’
Het aanbod is de laatste jaren enorm toegenomen. ‘Je kan je niet voorstellen hoe het aanbod groeit. Moest ik alles aanbieden wat in de handel te verkrijgen is, naast mijn eigen bereidingen, dan moet ik de oppervlakte van mijn zaak verdubbelen.’

Vincent bakt zijn frieten in een mengeling van osse- en palmvet. Hij heeft een uitgebreid arsenaal aan snacks, hamburgers, sausjes in de aanbieding. Zijn spaghettisaus, stoofvlees en balletjes in tomatensaus zijn huisbereid. ‘Vincent eet graag frieten. Hij werkt heel hard en dagelijks steekt hij wel een frietje’, weet Daisy. Daisy helpt regelmatig mee in de zaak.

Je kan online bestellen via: Frituur Vida

Julien Borremans