Ludieke Christmasjogging met Joggingclub Erwetegem

Joggingclub Erwetegem maakt opnieuw – al meer dan dertig jaar – afspraak voor de traditionele Christmasjogging in Erwetegem, ditmaal op zaterdag 23 december met start om 15 uur. De inschrijvingen voor deze ludieke en recreatieve loop (zonder wedstrijdkarakter of tijdsregistratie) vinden plaats op de dag zelf vanaf 14 uur in café ‘t Kelderken aan de Kattenberg. In het inschrijvingsgeld van 5 euro zijn een (gratis) kerstmuts alsook een wafel, een drankje en tomboladeelname na afloop inbegrepen.

Ook de Kerstman, met paard en koets, zal van de partij zijn. Hij zal trouwens het eerste rondje mee-rijden (meelopen kan niet meer op zijn leeftijd) en daarna kunnen de deelnemers – graag in aangepaste kerstoutfit – op eigen tempo en naar eigen vermogen nog enkele rondjes (maximum vier) joggen. De start vindt plaats ter hoogte van café ’t Kelderken en het parcours van 2,4 km loopt via het Sint-Pietersplein, de Kloosterstraat en Ragestraat terug naar de Kattenberg. Men kan ook deelnemen als wandelaar en een rondje stappen. Na afloop is er mogelijkheid om zich op te frissen en nog even gezellig na te praten.

Verkeersmaatregelen – Met het oog op een veilig verloop van deze Christmasjogging voorziet een tijdelijk politiereglement op zaterdag 23 december parkeerverbod van 12 tot 18u30 in de Kattenberg, Kloosterstraat (kant onpare huisnummers) en Ragestraat. Vanaf 13 uur tot 18 uur zal in de Kattenberg en Ragestraat alleen verkeer toegelaten zijn in de looprichting (respectievelijk richting Sint-Pietersplein en richting Eekhout/Kattenberg).