Gezamenlijk gemeentelijk sportcomplex is weg naar duurzame toekomst voor voetbal in fusiegemeente Oosterzele

Vier voetbalclubs van Oosterzele overhandigen intentieverklaring aan gemeentebestuur voor samenwerking op nieuwe sportaccommodatie

Op maandag 18 december overhandigden de besturen van Eendracht Moortsele, JV Groot Oosterzele, KVV Windeke en Voorwaarts Gijzel-Oosterzele gezamenlijk een intentieverklaring aan het gemeentebestuur van Oosterzele. Deze verklaring markeert een formele stap naar een nauwere samenwerking en bundeling van hun exploitaties op een nieuw gemeentelijk sportcomplex.

Het besluit tot deze samenwerking volgde op een open en transparant traject dat de clubs gezamenlijk doorliepen in het voorjaar van 2023. Tijdens dit traject deelden de clubs hun bezorgdheden. Iedere club heeft gelijkaardige uitdagingen op het gebied van financiën, vrijwilligerswerving, terreinonderhoud, energiekosten, (hoge) verwachtingen van ouders over de kwaliteit van trainingen en faciliteiten…

Na een gezamenlijke workshop besloten de clubs om met een gedeelde toekomstvisie naar het gemeentebestuur te stappen, vertaald in de nu overhandigde intentieverklaring. De gezamenlijke doelstelling omvat onder andere het creëren van moderne voetbalfaciliteiten, het maximaliseren van speel- en ontwikkelkansen voor de lokale jeugd, het aantrekken van gekwalificeerde trainers, en het voorzien van een comfortabel voetbalstadion met alle benodigde faciliteiten.

De voetbalclubs geloven dat een gezamenlijk gemeentelijk sportcomplex, zoals voorgesteld op de voormalige locatie van de VRV, de weg is naar een duurzame toekomst voor voetbal in Groot-Oosterzele. Ze erkennen dat samenwerking niet alleen talentvolle jongeren behoudt, maar ook synergieën creëert die gunstig zijn voor alle betrokken partijen.

Hoewel de clubs vastbesloten zijn hun individuele identiteiten te behouden, sluiten ze niet uit dat een nauwere samenwerking op termijn kan leiden tot een nog grotere toenadering tussen de verschillende ploegen.

De voorzitters van de betrokken clubs, Frans Van Vlaenderen (Eendracht Moortsele), Stefaan De Keyster (KVV Windeke), Chris Govaert (Voorwaarts Gijzel-Oosterzele) en Kurt Van Stappen-Varendonck (JV Groot Oosterzele), kijken uit naar verdere besprekingen en samenwerking met het gemeentebestuur om de ambitieuze doelen te verwezenlijken en de gezamenlijke visie voor de toekomst van het lokale voetbal te realiseren.