Merelbeke: pastoor Adrien Dhooghe (73) onverwachts overleden

Pastoor Adrien Dhooghe is deze week onverwachts op 79-jarige leeftijd overleden. Dat laat de Moeder Teresaparochie weten waar hij actief was.

Pastoor Adrien Dhooghe is op 18 december 2023 is in het UZ-Gent overleden. Daar was hij een dag eerder opgenomen omdat hij zich plots niet goed voelde.

Pastoor Adrien is geboren te Gent op 1 oktober 1950 en priester gewijd te Gent op 7 juli 1979. Hij was leraar aan het heilige Maagdcollege te Dendermonde, pastoor te  Merelbeke  ( 3 december 2008) en Gijzenzele ( 2008-2010), tevens pastoor te Lemberge (2010-2011), te Schelderode en te Melsen (31 maart 2011), te Merelbeke-Flora ( 2017). Hij werd pastoor-moderator van de parochie Heilige moeder Teresa in Merelbeke-Oosterzele op 30 december 2018.

Op zijn eigen wijze heeft pastoor Adrien zich ingezet voor de geloofsgemeenschap van Merelbeke-Oosterzele en heeft hij zijn taak als pastoor zeker naar best vermogen volbracht. Hij zette zich in voor  de liturgie, de diaconie en de verkondiging in zijn parochie. We zullen hem vooral blijven herinneren als een diepgelovige, biddende priester, die hield van een sobere, verzorgde liturgie, en die ook graag tijd maakte voor bezinning en geestelijke lezing.

Wij zijn pastoor Adrien heel erg dankbaar voor zijn grote inzet in al die jaren, en voor zijn gelovig getuigenis in ons midden.  bron parochie Heilige moeder Teresa Merelbeke /Oosterzele

 

condoleren en rouwbrief

https://www.dezandkorrel.com/rouwbetuigingen/1513