Opnieuw slachtafval gedumpt. Mogelijk dezelfde dader.

Schendelbeke. Donderdagmorgen 21 december werd er andermaal slachtafval gevonden. Deze keer werd de vondst gedaan op de Boesberg nabij de Moenebroekstraat te Schendelbeke. Net als de dag voordien werd dierlijk slachtafval in wegberm gedumpt. De politie deed een buurtonderzoek.

Net als de dag voordien werd er op donderdagmorgen 21 december slachtafval gedumpt. Deze keer was het in de berm van de Boesberg te Schendelbeke, op in de nabijheid van de Moorhofstraat in Smeerebbe-Vloerzegem. De politie van Geraardsbergen/Lierde stelde in de voormiddag de feiten vast en startte met een buurtonderzoek. Er wordt ook gezocht of er eventueel beelden van camera’s ter beschikking zijn.

Volgens stephan De Prez, schepen voor Milieu en Dierenwelzijn, valt het zelden voor dat er slachtafval wordt gedumpt. ‘Bij de politie is er nog een voorval gekend van in 2022. Er worden wel wat krengen gevonden van bijvoorbeeld dode herten, maar het dumpen van slachtafval komt weinig voor.’

Volgens Schepen De Prez riskeert de dader niet alleen een vervolging wegens sluikstorten. ‘Ook het Federaal Voedselagentschap wordt bij de zaak betrokken om na te gaan of de dader over de nodige toelatingen beschikt om thuis te slachten. In het kader van dierenwelzijn wordt eveneens nagegaan of het dier in kwestie verdoofd was. Onverdoofd slachten is bij wet verboden. De politie maakt van het voorval een proces-verbaal op. Als de dader kan worden geïdentificeerd, dan gaat het dossier naar het parket en riskeert de dader een vervolging’, besluit schepen De Prez.

Julien Borremans

Lees ook:

Illegaal dumpen van slachtafval langs de openbare weg