Kerstboom omgewaaid op Oudenaardse Markt. Sprake van gewonden/slachtoffer(s)

Vrouw overleden in Oudenaarde

Deze avond is de kerstboom die op de markt van Oudenaarde staat omgewaaid. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Er is sprake van gewonden en of (een) slachtoffer(s), maar die info wordt officieel niet bevestigd.

Eerder kwam deze boom die in het winterdorp staat reeds in de media omdat het de verkeerde boom was en omdat hij scheef stond. Het lijkt wel een vervloekte boom!

Reactie vanuit het stadsbestuur in Oudenaarde

De kerstboom op de markt van Oudenaarde is neergekomen. “De hulpdiensten waren erg snel ter plaatse. Er zijn helaas drie gewonden, waarvan 1 persoon in levensgevaar, die naar het ziekenhuis overgebracht werden”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester. nvdr ( Er is nu sprake van één dodelijk slachtoffer – een dame van 63)

 

Rond 19 uur is de kerstboom op de Markt neergekomen. “Drie personen zijn onder de boom terechtgekomen en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een van de slachtoffers was  in levensgevaar en later overleden. Er werd een perimeter ingesteld. De brandweer heeft de onderkant van de boom gecontroleerd en is ondertussen de boom aan het ontmantelen. De oorzaak van het incident wordt op dit moment verder onderzocht”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester.

“Ondertussen hebben we de kerstmarkt en de attracties op het winterdorp gesloten. We bekijken wat er de komende dagen gaat gebeuren maar het is duidelijk dat iedereen erg aangeslagen is van het incident”, zegt schepen van Evenementen John Adam.