Schepen Pieterjan Keymeulen, Jelke Van der Bracht, Lisa De Groote, Celine Debacquer,  en Andy Dhondt, directeur SAMWD Zottegem

Concert Wintergloed met vleugelpiano

Filiaal Oosterzele Muziek Woordkunst-Drama en Dans blij met nieuwe aankopen

Ter ondersteuning van het kunstonderwijs investeert gemeente Oosterzele in het filiaal Oosterzele van SAMWD Zottegem. De kers op de taart van deze investering is de aankoop van een nieuwe vleugelpiano voor de academie, waarmee de gemeente het belang van kunstonderwijs en creatieve expressie onderstreept.

 

 

Op 22 december pakte filiaal Oosterzele in bib Scheldewindeke uit met ‘Wintergloed’, een concert waarin de leerlingen van de tweede graad Muziek toonden wat ze al in petto hebben. De ouders waren best onder de indruk wat hun ‘oogappels’ lieten zien en horen. Een hartverwarmend concert dat iedereen in de kerststemming bracht. Een mooie afsluiter van het eerste trimester. Heel geslaagd. De nieuwe piano is een serieuze aanwinst. De leerkrachten en leerlingen hebben veel appreciatie voor de gemeente Oosterzele met de aankoop van het nieuwe didactisch materiaal.  Met het oog op de groeiende interesse in muziekonderwijs, verbetert de nieuwe vleugelpiano niet alleen de kwaliteit van de pianolessen, maar biedt ze ook de mogelijkheid voor meer intieme concerten in het filiaal Oosterzele. Zowel docenten als leerlingen zijn enthousiast over de aankoop. De vernieuwingen stoppen niet bij de vleugelpiano. Het filiaal Oosterzele krijgt ook een upgrade met de aanschaf van een nieuwe digitale piano en drumstel. Het Oosterzeelse filiaal van SAMWD Zottegem telt 238 leerlingen, waarvan 179 leerlingen muzieklessen, 25 leerlingen Woordkunst-Dramalessen en 54 leerlingen ballet en hedendaagse dans volgen. Deze cijfers tonen de groeiende vraag naar hoogwaardig kunstonderwijs aan.  Schepen van Deeltijds kunstonderwijs Pieterjan Keymeulen benadrukt het belang van deze investering: “Het is cruciaal dat we onze lokale talenten ondersteunen en een vruchtbare bodem bieden voor hun creatieve ontplooiing. Met deze nieuwe aanwinsten voor het filiaal Oosterzele willen we niet alleen meer concerten mogelijk maken, maar ook de kwaliteit van de lessen en repetities verhogen, waardoor een stimulerende omgeving ontstaat voor onze getalenteerde leerlingen. Door deze aankopen investeren we in de kunstenaars van morgen.” (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)

De vleugelpiano werd uit geprobeerd en goed klinkend bevonden