Terwijl bistro Eat@Meileken waarvan zij de deuren openden begin augustus 2010 (zie foto van toen) intussen ook al ruim 13 jaar naam en faam geniet, is het op 1 januari 2024 precies 25 jaar geleden dat Ann Van De Velde en Karel Van Caenegem op nieuwjaarsdag 1999 de plaats van Mariette Van Caenegem en Ivan Braems kwamen innemen achter de tapkast van Brasserie Meileken aan het Stationsplein in Zottegem. Om deze bijzondere verjaardag niet onopgemerkt te laten voorbijgaan – en ook ter nagedachtenis aan hun trouwe viervoeter Basiel (zie foto op etiket onderaan dit artikel) die dit jaar op 2 juni overleed – werd bij deze gelegenheid, in samenwerking met De Hoevebrouwers uit Grotenberge, zelf een eigen artisanaal biertje gebrouwen dat de naam Meileken Blond heeft gekregen.
Voor de samenstelling van het brouwsel zijn als specialmouten Vienna en Cara 50 gebruikt die beide aan het bier een subtiele zoetheid met zeer lichte caramel-tonen geven. Daarnaast zijn er als hoppen Amarillo en Centennial, twee Amerikaanse hopsoorten die tezamen een complex profiel aan het bier toevoegen: Amarillo zorgt voor de citrustoetsen, Centennial voor een aanvulling met bloemige en pijnboomachtige aroma’s. Op basis van deze ingrediënten is Meileken Blond – alc. 6,5 % vol. 33 cl – een vlotte, toegankelijke en verrassende creatie met een bittere afdronk geworden. Klanten kunnen het nieuwe ‘jubileumbiertje’ reeds degusteren in Brasserie Meileken en vanaf 2 januari is Meileken Blond ook te verkrijgen per kartonnen doos met 24 flesjes of per veelvoud van vier, in draagkartonnetje(s) met 4 flesjes.