De auteurs van het boek

Nieuw boek – De Vlaamse Ardennen Doorgrond – werd voorgesteld in Michelbeke

Vorige zaterdag werd het boek -De Vlaamse Ardennen Doorgrond- voorgesteld in de Boembekemolen in Brakel-Michelbeke.

De site rond de Boembeke ligt op een driegemeentenpunt  met Brakel-Zwalm en Zottegem.

Het is een lijvig boek geworden met 271 bladzijden. De uitgave werd gerealiseerd door Milieufront Omer Wattez (MOW)  en de auteurs zijn Marc De Jonghe en Filip Keirse.  Zij gingen op verkenning door landschap, reliëf en geologie’. Dit is de opvolger van de volledig uitverkochte uitgave ‘Levend Landschap in de Vlaamse Ardennen’ van Marie-Christine Gottigny. Lees er alles over op https://milieufrontomerwattez.be/publicaties-boeken.

De talrijke aanwezigen konden zaterdag ll. het boek  inwandelen.

In het boek vinden we een 12-tal uitvoerig beschreven wandelingen en één fietstocht. In het inleidend gedeelte vinden we heel wat info over de Vlaamse Ardennen, aardrijkskunde en geologie, reliëf enz…..

Een interessante wandeling in het Zwalmbekken is nr 5 met als titel – een wandeling op en over de taalgrens D’Hoppe en Brakelbos.

Wat de Zwalmstreek betreft vinden we verder  de wandeling nr 9  met een uitvoerige beschrijving  van een tocht van 13km of een verkorte versie van 5,2km. Deze wandeling start aan de Boembekemolen in Michelbeke en noemt :”Boembeke en Oudenhove.”

De fietstocht van 48 km gaat van Gavere tot Nokere en komt terug via Zingem en Meilegem (Zwalm)

Andere wandelingen gaan over : Avelgemse Scheldemeersen en het Kluisbos, Kwaremont, de Hotond, Muziekberg, Lessen met zijn steengroeven, Grote Buizemont Geraardsbergen, Oudenberg Geraardsbergen, Maarke en Kerkem, Edelare en Volkegem en de  Koppenberg.

Hoe en wanneer te koop?

‘De Vlaamse Ardennen Doorgrond’ is op heden verkrijgbaar! Mail naar info@milieufrontomerwattez.be of bel naar 0476 17 07 67 om je exemplaar te bestellen. De MOW-ledenprijs bedraagt € 25, niet-leden betalen € 30. De eventuele verzendkosten bedragen € 7,5. Schrijf het juiste bedrag over op BE84 9796 1861 3259 van Milieufront Omer Wattez vzw met vermelding ‘De Vlaamse Ardennen Doorgrond’. Of  ga naar het  secretariaat (Dijkstraat 75, Oudenaarde) en betaal ter plaatse (cash of via banking app).