Carnaval St.-Goriks-Oudenhove: verkeersmaatregelen

Naar jaarlijkse gewoonte wordt de lange reeks van carnavalsvieringen in het Zottegemse op vrijdag 5 januari geopend in Sint-Goriks-Oudenhove en dit kan in en rond het dorp van deze deelgemeente voor enige verkeershinder zorgen. De stoet wordt gevormd in Traveins waar hij om 20u30 vertrekt (richting kerk) en eindigt met een rondgang op het Kruiswaterplein. Naar aanleiding van deze carnavalsviering zullen die dag een aantal speciale verkeersmaatregelen van toepassing zijn:

  • Parkeerverbod van 13 tot 24 uur: Traveins (gedeelte tussen Meileveld/Wurmendries en Kruiswaterplein), Kruiswaterplein (+ opheffen eenrichtingsverkeer) en Smisstraat (tot Ruiterstraat).
  • Parkeerverbod van 18 tot 24 uur: Sint-Goriksstraat (gedeelte tussen Kruiswaterplein en Ontmoetingscentrum) en Ten Bosse (tussen Kruiswaterplein en De Vlamme).
  • Geen verkeer toegelaten, in geen van beide richtingen (uitgezonderd carnavalwagens), van 18 tot 23 uur: Traveins (gedeelte tussen spoorweg en Kruiswaterplein), Kruiswaterplein, Sint-Goriksstraat (tussen Kruiswaterplein en Ontmoetingscentrum) en Krommestraat (aansluiting Traveins).
  • Alleen plaatselijk verkeer toegelaten van 18 tot 23 uur: Traveins (gedeelte tussen Meileveld/Wurmendries en spoorweg), Smisstraat, Ten Bosse (tussen Kruiswaterplein en De Vlamme) en Krommestraat (tussen Molenhoek en Traveins).