In Merelbeke kunnen ook bijzondere muzikantjes op kamp deze zomer

Bijzonder creatief kamp – 6 tot 9 augustus

Merelbeke Van 6 tot 9 augustus 2024 zal er in Merelbeke nog meer muziek klinken dan anders en wel met bijzondere muzikantjes. Kinderen met een meervoudige beperking kunnen nu ook een weekje op muziekkamp bij Muzkido. Naast het bestaande aanbod wil Muzkido ook bijzondere kinderen een fijne kamp-ervaring bezorgen en het schaarse aanbod qua vakantieaanbod voor hen uitbreiden. 

info

Bij-zonder creatief kamp – 6 tot 9 augustus
Inschrijven kan vanaf 3 januari op  www.muzkido.be

Hoewel de zomervakantie nog ver weg lijkt, zitten in deze periode heel wat ouders klaar aan de computer om hun kinderen in te schrijven voor hun geliefde zomerkamp. Wanneer je een kind met een beperking hebt is dat vaak een ander verhaal. De ouders zitten dan vooral met de handen in het haar. Kinderen met een beperking kunnen maar op weinig plaatsen terecht, zeker wanneer het een meervoudige beperking is.

‘Muziek verbindt. Wanneer kinderen niet kunnen praten, is muziek een leuke manier om toch contact te maken en een blij moment te hebben samen’ zegt Sophie Pelgrims van Muzkido die al 9 jaar muziekkampen organiseert voor kleuters en lagereschoolkinderen. Bij Muzkido wordt de muziekmicrobe doorgegeven aan kleuters vanaf 2,5 jaar evenals schoolkinderen, tieners en volwassenen. Dit zowel tijdens de wekelijkse instrumentlessen, de workshopsreeksen op zondag en de vakantiekampen. ‘Muziek is echt voor iedereen. Ik heb zelf een zoon met een meervoudige beperking en ik zie hoe hij van muziekactiviteiten geniet. Die ervaring wil ik graag ook aan andere kinderen geven’ aldus Pelgrims. ‘Ik breid mijn reguliere werking dan ook graag uit met dit kampje voor bijzonder creatieve kinderen.

Voor de organisatie van het 4-daagsde muziekkamp wordt een team samengesteld van muziekleerkrachten, therapeuten en enkele vrijwilligers. ‘Het Muzkido-atelier is rolstoel toegankelijk en er is ook een mooie tuin om tussendoor buiten te kunnen spelen. We hopen uiteraard op droog weer deze zomer’ vertelt Sophie nog.

De doelgroep zijn kinderen die functioneren op kleuterniveau en houden van muziek. De voorwaarden van zelfredzaamheid zijn heel laag dus ook muzikantjes met een complexere beperking zijn welkom. Het team gaat met de nodige creativiteit en ervaring aan de slag om een leuk dagprogramma op maat samen te stellen. ‘De plaatsen zijn beperkt gezien de begeleiding erg persoonlijk is en op maat. Maar indien het succesvol en haalbaar is wil ik graag nog meer ondernemen voor deze doelgroep. Op die manier wil ik graag een steentje bijdragen aan de schaarse vakantieopvang voor onze bijzondere kinderen’ zegt Sophie Pelgrims.