Rotary Club Zottegem schenkt 150 (!) kerstmaaltijden aan ‘zij die het nodig hebben’

Rotary Club Zottegem heeft in de afgelopen eindejaarsperiode liefst 150 kerstmaaltijden geschonken aan ‘zij die het nodig hebben’.

“Goeie tradities zijn er om in ere te houden”, zegt Kurt Van de Meulebroucke namens Rotary Club Zottegem. “Naar jaarlijkse gewoonte heeft Rotary Club Zottegem in naam van huidig voorzitter Xavier Allaert en alle leden van de club, vlak voor de kerstdagen, 150 kerstmaaltijden geschonken aan Lichtpunt Zottegem. De vrijwilligersorganisatie o.l.v. Dirk Everaert wil de mensen die het nodig hebben niet alleen een lekkere en gezonde maaltijd aanbieden, maar ook een mentale booster geven om de donkerste dagen van het jaar door te komen. Net als de vorige jaren kon de actie ook nu weer rekenen op de culinaire kunsten en de logistieke steun van Keurslager Glorieus en zijn team.”

Het was voorzitter Xavier Allaert zelf die samen met de leden van de commissie dienst aan de gemeenschap met Yves Petit, Kurt Van de Meulebroucke, Simon Willockx en Peter Van Audenhove de maaltijden bij Lichtpunt kwam afzetten.

“Voor ons is de hartverwarmende dankbaarheid van de mensen de grootste motivator om dit te blijven doen. Steun aan de lokale gemeenschap hebben wij dan ook héél hoog in het vaandel staan. Samen met het permanent ter beschikking stellen van een bestelwagen voor de voedselbedeling, staat deze actie elk jaar weer opnieuw met een grote rode stip op onze activiteitenkalender genoteerd. Tot slot nog even vermelden dat er ook dit jaar weer niet te versmaden extraatjes waren. Rotary clublid Luc De Clercq mocht in naam van zijn werkgever Le Pain Quotidien nog een lekker taartje vanpeer en frangipanne schenken. Iedereen tevreden en gelukkig. Ook Johnny Bogaert via Confiserie Bogaert-De Smet deed een zoet extraatje in het kerstpakket.”

Meer info?

Website Lichtpunt Zottegem en Rotary Club Zottegem. Facebookpagina Rotary Club Zottegem