Foto Luc D G

Feestelijke sfeer op nieuwjaarreceptie Landelijke Gilde

Klinken op de successen in het voorbije jaar én op het nieuwe jaar 2024

Landelijke Gilde Oosterzele heeft zich alweer eens afgesloofd om van de nieuwjaarreceptie een voltreffer te maken. En dat werd het. De zaal IZOO, Dorp in Oosterzele was tjokvol gelopen voor de nieuwjaarreceptie voor leden en sympathisanten van Landelijke Gilde Oosterzele en hun gezin. Men klonk broederlijk en zusterlijk op het leven en op het aangenaam gezelschap. Het werd naar hartenlust volop genieten van bubbels, frisdranken, bieren én hapjes à volonté. Heel verzorgd én verfijnd. Culinaire klasse. Bourgondische toestanden. Gezelligheid en hartelijkheid troef. Er hing heel vlug een relaxte sfeer. Mooi om met zielsverwanten te klinken op 2024. Het bestuur glunderde met ruim 160 inschrijvingen (men moest uitwijken naar een grotere zaal) en zag dat de formule van de nieuwjaarsreceptie blijft aanslaan. De waardering van zoveel leden en sympathisanten doet deugd en bewijst dat de inspanningen van Landelijke Gilde Oosterzele om het jaar steevast in te zetten met een nieuwjaarsreceptie enorm worden geapprecieerd. Mooi om zoveel leden samen te zien met bovenop de aangename Landelijke Gilde-sfeer. LG slaagde alweer met vlag en wimpel.
Veel goedgemutste mensen kwamen de zaal binnengestapt en mochten klinken op de successen in het voorbije jaar én op het nieuwe jaar 2024. Danny Meersman (de voorzitter speecht vanuit zijn warm en groot hart) wenste iedereen gezondheid, vriendschap en geluk in 2024. Danny Meersman: ‘Twintig jaar geleden was er twijfel om de nieuwjaarsreceptie nog te houden, maar wij hielden vol. Het resulteert in een aanhoudende groei van deelnemers. Samenhorigheid en menselijk contact beschouwen we prioritair, het is de ziel van onze vereniging. Die uitstraling brengen we over naar ons dorpsleven, getuige de succesrijke Verlichte Tractorstoet. Activiteiten organiseren lijkt vanzelfsprekend en normaal maar is niet zo. Het is een blijvende inzet, betrokkenheid en veerkracht van het bestuur, dit typeert ons bestuur’, speechte – met vleugjes humor – de minzame voorzitter Danny Meersman. Burgemeester Johan Van Durme toonde in zijn speech veel empathie voor de werking van Landelijke Gilde Oosterzele en wees nog maar eens op het belang van de landbouw.
Landelijke Gilde mag terugblikken op een fantastisch jaar 2023, waarin LG hoge ogen gooide. Samen de start van het nieuwe jaar vieren, is duidelijk iets wat de grote Landelijke Gilde-familie graag doet. Sociaal contact bevorderd warme vriendschap.  Men wil de contacten in de gilde stimuleren, de leden en hun gezin eens extra in de watten leggen. Het kan niet anders, de nieuwjaardrink, de Landelijke Gilde wil hiermee nog jaren doorgaan. De ruime respons deed voorzitter Danny Meersman en zijn ronduit schitterend bestuur enorm veel deugd. De  sfeer was hartelijk. Velen bleven lang plakken, het was echt gezellig. Het nieuwjaar inluiden met een nieuwjaarreceptie, het mag  voor velen nog een eeuwigheid duren. Een moment waarvan je denkt, dat is op en top Landelijke Gilde Oosterzele.
LG presenteert indrukwekkend jaarprogramma 2024
De Landelijke Gilde krijgt in Oosterzele veel waardering. Een bloeiende vereniging die mensen wil samenbrengen en de land- en tuinbouw in een positief daglicht stelt. Landelijke Gilde Oosterzele is één van de bedrijvigste landelijke verenigingen in Vlaanderen en heeft  voor 2024 een veelbelovend programma klaargestoomd. Jong Landelijke Gilde is een werkgroep in de vereniging. Seniorenwerking is een werkgroep die is opgericht in het gewestbestuur (afgevaardigden voor Landelijke Gilde Oosterzele zijn voorzitter Danny Meersman en Alex Meersman (hij is afgevaardigd vanuit het gewestbestuur voor het provinciaal bestuur). Het Gewestbestuur omvat afgevaardigden van Landelijke Gilden Oosterzele, Scheldewindeke, Balegem, Melle, Dikkelvenne – Baaigem – Vurste, Munte en Godveerdegem.
Voorzitter Danny Meersman stelde met veel trots het jaarprogramma 2024 voor. Op de agenda: nieuwjaarsreceptie (6 januari), bowling ( 24 februari), Bloemschik-cursus (met fleurist Wim De Ruyver, ‘Bloemenateljee’ Kalken (half maart), bedrijfsbezoek (29 maart, enkel voor leden LG), dropping (door Jong LG, 20 april), Sinksenkermis Avondmarkt (21 mei), ontbijt in een wijk (23 juni), maïsdoolhof/zomerbar (augustus), gezinsfietstocht (1 september), Maïsparty (door Jong LG, 7 september), Dag van de landbouw (15 september), Ledenfeest (19 oktober),  Verlichte tractortocht / afterparty (28 december).
Gewest seniorenwerking: Bedrijfsbezoek Breydel Gavere (14 maart), Lentekriebels (18 – 21 maart), Meerdaagse reis Nederland (22 – 24 april), Fietstocht (12 september), Seniorennamiddag (14 november). Nationale streekzoektocht Gavere (juni – september).
De doelstellingen van Landelijke Gilde Oosterzele zijn nog altijd dezelfde: mensen verbinden, inzet voor een vitaal platteland, een eigen leefgemeenschap, het dorp en het platteland als woon- en leefgemeenschap en zorgen voor een ruim aanbod aan sociaal culturele activiteiten die het lokale gemeenschapsleven in Oosterzele versterken. Graag lid worden? 1 ste aansluiting 16 euro (Tweemaandelijks magazine Nest + Buiten, activiteiten, en zo veel meer). Interesse?  Ga naar  LG.oosterzele@gmail.com, oosterzele.landelijkegilden.be, www.facebook.com/landelijkegildeoosterzele, www.instagram.com/landelijke.oosterzele.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)