Melle; Koninklijke biljartclub Krijt op Tijd is op zoek naar nieuw onderkomen

Met sluiting café De Ster dreigt de stopzetting van de bijna 80 jarige biljartclub

In 2022 werd de biljartclub Krijt op Tijd nog ontvangen in de raadszaal van Melle voor hun 75ste verjaardag, nu dreigt stopzetting omdat café de ster waar ze van 2021 hun clublokaal hadden, overgenomen word en de nieuwe uitbater andere ideeën heeft met de uitbouw en er geen plaats meer is voor hen.
Het dorps en verenigingsleven  kreeg harde klappen, café ’s verdwijnen of kregen een andere invulling waar geen plaats meer is voor een biljarttafel. Zo moet de biljartclub Krijt op Tijd terug op zoek naar een nieuw onderkomen en de tijd dringt op 1 feb moeten ze uit hun lokaal.

Ontstaan

Biljartclub Krijt op Tijd werd gesticht in 1946 door Ward Verbraken, Réné Temmerman en Henry Ervinck. Henry was voorzitter tot 1990. Vandaag, 76 jaar later, is Marcel Janssens aangesteld als voorzitter en penningmeester. Met zijn 62-jarig lidmaatschap heeft hij ook het meeste aantal jaren als lid op de teller. Samen met Maurice Drossaert (secretaris en sportbestuurder) en Edmond Baele heeft de club nog 3 bestuursleden die in Melle wonen. Voor het 25-jarige bestaan waren niemand minder dan Jos Vervest, goed gekend als artistiek biljarter, en Raymond Ceulemans, de kampioen der kampioenen, aanwezig. In het afgelopen seizoen hebben de leden 1.264 matchen onderling betwist en 42.083 caramboles gemaakt waarvoor 31.434 beurten nodig waren.

Nieuw lokaal

We hebben al snel 60 vierkante meter vrije ruimte nodig voor de tafels van 2,10 op 1,05 meter en vrije speelruimte. Een leegstaand pand of zaaltje in Melle, Merelbeke of Wetteren of particulieren zijn welkom. Er werd door de bestuursleden al verschillende zaken gecontacteerd en bezocht maar tot op heden is er nog geen oplossing aldus De Graaf. Het is een probleem waarmee alle clubs in Vlaanderen mee kampen

Café sport?

Biljart is al lang geen ‘cafésport’ meer, we spelen bijna 7/7 maan-, dins- en woensdag is het in club verband, donder-en vrijdag het verbond en in het weekend zijn daar de verschillend competities. Gelukkig kunnen we de tijdelijk tot op het einde van het seizoen bij een bevriende club in Zottegem terecht voor onze  competitie. Tien van onze leden speelt op nationaal niveau driebanden en als club zijn we actief in de Oost- en West-Vlaamse competitie. Als club willen we de sport verder blijven promoten, ook bij de jeugd. Het is ook een sociaal gebeuren voor onze leden. En we brengen onze eigen tafels, elektronische scoreborden en zelfs meubilair mee. Dus een eigenaar van een zaal hoeft niks te investeren.

Maar nadien dreigen we, na bijna 80 jaar, letterlijk op straat te staan”, zegt Jackie.

info bij:  maudros@live.be

of 0498/15.14.17.