Ook in Erwetegem wordt carnaval gevierd

In de marge van de carnavalsgekte waarin Zottegem dezer dagen ondergedompeld wordt, viel en valt de (terechte) opmerking te horen dat er, in vergelijking met vroegere jaren, in het vernieuwde Stadsmagazine ‘Zoveel Zottegem’ naar geïnteresseerde deelnemers en publiek toe zo goed als geen praktische gegevens en nuttige inlichtingen over de diverse carnavalsvieringen terug te vinden zijn. Nog opgemerkt wordt dat de al zeer summiere aankondiging van deze festiviteiten in het stadsmagazine bovendien fouten bevat. Zo wordt zowel voor de viering in het centrum als voor het kindercarnaval 6 januari als datum van het gebeuren vermeld en staat er ook te lezen dat het zowel op 5 januari in Sint-Goriks-Oudenhove als “op dezelfde dag in Erwetegem een groot feest belooft te worden”…

Voor alle duidelijkheid: ook in Erwetegem wordt carnaval gevierd maar naar jaarlijkse traditie gebeurt dit in deze deelgemeente op de eerste vrijdag(avond en -nacht) na de viering in het stadscentrum. Het vernieuwde Feestcomité Erwetegem maakt hiervoor dus ditmaal afspraak op vrijdag 12 januari. Zoals gewoonlijk wordt deze carnavalsviering geopend met een stoet die om 19 uur vertrekt vanuit de Kattenberg via het Sint-Pietersplein, de Kloosterstraat en Smissenhoek naar de Klemhoutstraat (ontbinding van de stoet). De inschrijvingen voor deelname aan deze optocht en de daaraan verbonden wedstrijd gebeuren van 15 tot 18 uur in café Den Hert aan de Kattenberg. De prijsuitreiking zal plaatsvinden om 01 uur in de tent in de Lange Hage (aan het vroegere station) waar ook een carnavalsfuif georganiseerd wordt.

Naar aanleiding van deze carnavalsviering worden ook enkele speciale verkeersmaatregelen getroffen: zie een eerder NUUS-artikel via deze link.