Natuurpunt Oosterzele start 2024 met wandeling en receptie

‘We blijven verder werken aan meer en betere lokale natuur’

Noteer alvast zaterdag 20 januari 2024. Natuurpunt Oosterzele start het werkjaar 2024 met een wandeling en receptie. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de wandeling  en de receptie in GC ‘t IJzeren Hekken in Landskouter. Om 17 u start de wandeling en vanaf 18 u 30 ben je welkom op de nieuwjaardrink in ‘t IJzeren Hekken, Rooberg 38 in Landskouter. Bij een drankje en een hapje wordt teruggeblikt op het voorbije jaar en worden de plannen voor 2024 bekend gemaakt. De nieuwjaarreceptie is het ideale moment om kennis te maken met Natuurpunt Oosterzele. ‘We blijven verder werken aan meer en betere lokale natuur’, klinkt het vastberaden in het bestuur van Natuurpunt Oosterzele. ‘Het mooiste ‘nieuwjaarvuurwerk’ vind je in de natuur’. Wie wenst deel te nemen aan de wandeling en/of receptie in ‘t IJzeren Hekken, kan zich inschrijven via QR of https://natuurpuntoosterzele.be.
Dankzij Natuurpunt  Oosterzele kan je op zaterdag 20 januari om 17 u deelnemen aan de wandeling, een ideale gelegenheid om eens een stuk natuur in ons bloedeigen Oosterzele te ontdekken. Ontdek het landelijk karakter, het vele groen, fraaie plekjes, het erfgoed…Het is bewezen, mensen die geregeld wandelen voelen zich beter in hun vel. Wandelen brengt een waslijst voordelen mee voor het lichaam én het hoofd. Wandelen draagt bij tot het lichamelijk en geestelijk welzijn. Wandelen doet iets voor je mentale veerkracht. ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, het spreekwoord kenden ze al in de oudheid. Een te weinig gebruikt geneesmiddel: wandelen. Wandelen helpt tegen stress. Wandelen in de natuur is echt een ideale manier om je gezondheid zelf in handen te nemen: aangenaam, toegankelijk, niet belastend, met een waslijst aan positieve effecten.
Natuurpunt Oosterzele zet graag eens zijn sponsors in de kijker: KOBE DE CORTE (Cellulose, Parket, Binnen-schrijnwerk), DE MEIBOOM (Algemene aannemerswerken), DUNANT PRINT (Print, kopie en afwerking), JARAN GEENS (Boomverzorging en arborist), FIETSEN STEFAN (dé vakman met een hart voor de fiets), HOUTVAARDIG (Algemene schrijn- en timmerwerken), HUMUS (Ecologisch tuin – en landschapsontwerp), BIO – PROTECT (Leven in harmonie met de natuur), RERUM NATURA (Biologische groenten, klein-fruit en kruiden), BNP PARIBAS FORTIS (Kantoren Melle – Oosterzele). Samen met 450 gezinnen maakt Natuurpunt Oosterzele werk van meer natuur voor iedereen. Interesse? Lid worden? Steunen? Sponsoren? Meehelpen?: info@natuurpuntoosterzele.be.
Seizoensexcursie Winter

Zondag 4 februari 2024 om 14u stipt aan het NMBS-station van Gontrode. We stappen ongeveer 2,5 km. Het einde is voorzien omstreeks 16.30u.

Kostprijs: Deelname is gratis voor leden van Natuurpunt. Voor niet-leden 2€/pp.

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot twee dagen voor de activiteit via info@natuurpuntoosterzele.be.

(marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).