© Danny De Lobelle

Sinds mei laadpaal Sint-Hubertusplein Sint-Maria-Oudenhove, maar werkt nog steeds niet: “Vervelende zaak”

Op het Sint-Hubertusplein in Sint-Maria-Oudenhove staat sinds mei vorig jaar een laadpaal maar hij werkt nog steeds niet. Een lezer vraagt zich af waarom.

“In mei 2023 publiceerden jullie een artikel (zie link, nvdr.) ivm nieuwe laadpalen die geïnstalleerd zouden worden/geïnstalleerd werden. Op het Sint-Hubertusplein in Sint-Maria-Oudenhove staat sinds mei effectief een laadpaal. De parkeerplaatsen werden ondertussen al voorzien van een laag groen verf, en verkeersborden om aan te duiden dat parkeren enkel toegelaten is voor elektrische voertuigen tijdens het laden”, aldus de NUUS-lezer. “Ondertussen zijn we 7 maand verder. De laadpaal in Sint-Maria-Oudenhove is nog steeds niet operationeel. Onze schepen pakt graag uit met goed nieuws, maar het lijkt me aangewezen om haar eens een update te vragen van de reden waarom deze paal nog steeds niet operationeel is.”

“Wij hebben daar zelf geen invloed op jammer genoeg en hebben al verschillende malen aangedrongen bij zowel Engie als Fluvius het nodige hiervoor te doen”, zegt schepen Leen Goossens in een reactie. “Het is een vervelende zaak: Engie, die de laadpalen plaatst, moet op zijn beurt wachten op Fluvius die over onvoldoende capaciteit beschikt om de laadpalen aan te sluiten en te laten keuren.”