Vandaag had D’iiste Geute plaats in Michelbeke met Lady Chef Sofie Dumont en premier Alexander De Croo.
Het Geutelingencomité Vlaamse Ardennen is actief tot en met 18 februari 2024.
Wie is Sofie Dumont:
Dumont werkte na haar opleiding tot chef-kok vier jaar voor de gerenommeerde Brusselse chocolatier Wittamer. In 2002 won ze de Prix Mandarine Napoléon voor “beste dessert”. In 2007 nam ze samen met een zakenpartner restaurant Les Eleveurs in Halle over, en ze werd in dat jaar de eerste vrouwelijke finaliste van de gastronomische wedstrijd van Prosper Montagné. In 2009 verkoos het het culinair blad Ambiance haar tot ‘Lady Chef of The Year’.In 2016 kreeg ze een plaats op de Coovi Walk of Fame en werd ze bekroond op de World Gourmand Cookbook Awards met haar boek ‘Op De Groei’. In 2018 werd ze ambassadrice van de nationale organisatie Stichting Tegen Kanker.
Vandaag de dag is ze enorm actief met haar voedingsplatform: Makkelijke en heerlijke recepten voor iedereen | Sofie Dumont
Haar ervaring met de geutelingen: “Ik vind het een fantastische ervaring. Het is luchtig en bijzonder lekker.Het gieten is wonderbaarlijk goed gelukt. Na Sofie Dumont was het de beurt aan premier Alexander De Croo die al heel wat ervaring op zijn teller heeft staan en vader Herman De Croo. Vervolgens werden de ovenverse geutelingen geproefd.
Er worden gedurende één maand geutelingen gegoten naast Zaal Averbo en dit telkens tussen woensdag en zondag.
Het topweekend heeft plaats op 10 en 11 februari 2024. Dan staan o.m. op het programma: Geutelingenwandelingen, de derde après Ski Party en de familiedag met geutelingenworp. Voor alle info www.geutelingenfeesten.be