Veronique Lenvain samen met Werner Somers en Barbara Pas

Vlaams Belang op kruissnelheid om de grootste te worden met de verkiezingen in juni

Een vol café voor de nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang Brakel

Heel wat aanwezigen – de zaak zat afgeladen vol voor de nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang Brakel. Vooreerst was er de toespraak van het lokaal boegbeeld Veronique Lenvain ( die de Brakelse politiek zwaar  op de korrel nam) gevolgd door een toespraak van de fractieleidster voor Vlaams Belang (VB) in het federaal parlement Barbara Pas.

Ze bracht met een lijvige tekst waar er van de traditionele partijen  geen spaander  werd heel gelaten. Vooral de partijen Vooruit en Open Vld  kregen het zwaar te verduren.

Barbara Pas: “De hoofdvogel werd vooralsnog afgeschoten door de matekes van Vooruit. Nadat mateke MATRAK  er eerder in slaagde om de geldverbrander Frank Vandenbroucke – die tot over zijn oren verwikkeld was in het Agusta – Dassault -corruptieschandaal – weer minister te maken komen de socialisten nu zelfs opnieuw met als crimineel veroordeelde Willy Claes op de proppen. Het wankele vertrouwen van de burger wordt hierdoor nog meer ondermijnd.”

Volgens de fractieleidster in het federaal parlement krijgen de burgers de kans om af te rekenen met de bende van De Croo die er de afgelopen vier jaar een voor Vlaanderen en de Vlamingen bijzonder nefast beleid op nahield.  Ook N-Va, CD&V en de Groenen kregen heel wat vegen uit de pan.

De kernwoorden van het Vlaams Belang naar de volgende verkiezingen zijn: “Wij moeten er voor zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen ooit nog een volwaardig pensioen krijgen, een betaalbare woning kunnen aanschaffen, door de massa-immigratie niet zullen vervreemden in hun eigen wijk. Er is een radicale ommezwaai nodig om Vlaanderen weer op de sporen te krijgen. Daarom roepen wij op om massaal voor het VB te stemmen.”

Vervolgens was er een daverend applaus en werd de Vlaamse Leeuw gezongen. Nu kon het feest beginnen met een daverend optreden van een lokale band!