facebook kobe, vtm

Kobe Simoens uit Scheldewindeke doet monden openvallen tijdens The Voice van Vlaanderen

De vier coaches willen hem in hun team

Dijk van een stem. Loepzuiver zingen. Vanaf de eerste noot was het raak. Volle focus. Had er veel zin in. Kobe Simoens (23) uit Scheldewindeke heeft met ‘Don’t Pass Me By’ van Sean Costello een ronduit schitterende prestatie neergezet in het druk bekeken VTM – programma ‘The Voice van Vlaanderen’. Hij doet de monden openvallen. Hij palmde het publiek én kijkend Vlaanderen in met zijn ijzersterke blues song.  Zelfverzekerd stapte Kobe op het podium en legde meteen de lat heel hoog en bracht met ‘Don’t Pass Me By’ een ode aan de ‘bluesmuziek.
facebook kobe, vtm

Blakend van vertrouwen én met allure. De harten ingepalmd. Kobe was gekomen om iets strafs neer te poten. Overrompelend door het gigantisch applaus stapte hij fier van het podium. Een topprestatie was het. ‘Don’t Pass Me By, een sfeermaker van formaat.  Als het aankomt op de energie en uitzinnige sfeer van het publiek, kan hij maar één ding concluderen, dat smaakt naar meer. De goesting is er alleszins. Kobe heeft een grote liefde voor blues (zoveel was duidelijk), moto’s en de scouts van Scheldewindeke.

In een mum van tijd drukten de vier coaches Koen Wauters, Natalia, Matthieu Terryn en Jan Paternoster op de knop. Ze waren het over één ding eens, Kobe bracht een impressionante auditie. De coaches strooiden met superlatieven: ‘doet denken aan Joe Cocker, fantastische stem, dé revelatie van The Voice’. Chapeau, Kobe. De vier coaches vochten een ‘battle’ uit om hem in hun team te krijgen en gooiden alles in de strijd om Kobe binnen te rijven. Zijn optreden liet niemand onberoerd. Topentertainment. De nieuwe spelregel zorgde voor een heuse krachtmeting tussen Koen, Natalia, Matthieu en Jan. Met de superblock kunnen ze elkaar saboteren. Koen Wauters blokkeerde Jan Paternoster. Kobe koos voor Koen Wauters. En nu op naar The Battles. Gans Oosterzele duimt, Kobe. (marcel van de vijver, foto vtm, Kobe FB)