De Lau is Prins Carnaval Merelbeke 2024

samen met Hofdame Jade mogen ze de stoet leiden op 10 maart.

In het Jeugdhuis De Gnirk in Merelbeke werd kandidaat De Lau gekroond tot 55e Prins Carnaval. Hij behaalde het maximum aantal punten in zijn proeven.

Ook al was er maar 1 kandidaat, het blijft ons verwonderen hoeveel overgave en inzet er was van de kandidaat prins en hofdame.  De Lau behaalde mits inzet van de joker tijdens de muziekproef 495 op 485 op alle proeven samen.
Wat het bewijs is dat dit een zeer sterke kandidaat was. En hij werd bijgestaan door een zeer gedreven hofdame en een gemotiveerde entourage.
Hij kan  dan ook met trots door het leven gaan als 55ste Prins Carnaval van Merelbeke.

Er komt ons een prachtig carnavalsjaar tegemoet met dit duo. De stoet op 10 maart moet hierbij het hoogtepunt worden. Deze trekt door de Merelbeekse straten, van de Flora tot het Centrum, dit vanaf 13u. Dit zal dan ook de laatste stoet zijn van Merelbeke voor de fusie.
Wie weet komen er na de fusie Merelbeke-Melle, nog gedreven mensen/groepen bij om onze schitterende carnavalsverenigingen uit te breiden en naar een nog hoger niveau te brengen.

De verkiezingen ging door in het jeugdhuis De Gnirk in bomvolle zaal. De Lau moest wel 75% halen op de 10 verschillende proeven.

Rode draad ronde: er moesten 400 affiches ingekleurd worden door de entourage van de kandidaat.