Speelruimte Vrije Basisschool De Appelaar wordt aantrekkelijker en duurzamer gemaakt

Projectaanvraag is goedgekeurd door Departement Omgeving

Goed nieuws in de Vrije Basisschool De Appelaar Oosterzele. Met trots meldt directeur Joris Raemaekers dat VBS Oosterzele subsidies krijgt van het Departement Omgeving voor het ‘Natuur in je school’-project. Directeur Joris Raemaekers heeft woorden van lof voor de vier werkgroepen Coördinatie, Administratie, PR / Communicatie en Uitvoering, die met veel inzet en enthousiasme gestalte zullen geven aan het project ‘t Appelveld’. Op de

kick-off samenkomst  van de werkgroepen werd de goedkeuring van het project meegedeeld en mocht er met recht en reden geklonken worden op het blijde nieuws. Een pluim voor de werkgroepen die met hart en ziel hebben gewerkt aan de voorbereiding van het project en nu ook zullen werken aan de uitvoering ervan. De speelruimte Vrije Basisschool wordt aantrekkelijker en duurzamer gemaakt. Ronduit een schitterend project. Op de vergadering werd ook de spandoek getoond die gemaakt werd van het ontwerpplan door de provincie Oost – Vlaanderen in het kader van het MOS – project (Milieuzorg Op School) waaruit dit project voortvloeide.  Het ontwerpplan zal ingedeeld worden in verschillende fases en de nodige vergunningen worden in orde gemaakt. Er worden praktische afspraken gemaakt  met de verschillende werkgroepen rond intern overleg, de Sharepoint waar alle informatie wordt verzameld en Externe communicatie, want ze willen dit project professioneel aanpakken.
Klimaatgezonde speelplaats
Op de foto’s en het plan zie je duidelijk wat de Vrije Basisschool De Appelaar wil realiseren in de speelweide, de kleuterspeelplaats en speelplaats lager. Voor de aanplant van de verschillende zones wordt beroep gedaan op ouders en sympathisanten. De ​opstart van de moestuin zal intensief begeleid worden door VELT. De speelplek wordt een ruimte waar fantasie de vrije gang kan gaan, bewegen een uitlaatklep is, waar de kinderen zich op alle leergebieden kunnen ontwikkelen, ze krijgen de mogelijkheid om bewegend te leren in de natuur. Daarnaast gaan ze kunnen genieten van de schoonheid en diversiteit van de natuur en ervoor zorgen dat dat sociale kansen tussen de diverse persoonlijkheden ten volle kunnen openbloeien. Samen spelen en leren, verantwoordelijkheid opnemen en verdraagzaam zijn tegenover elkaar, zorg dragen voor elkaar én de natuur. Spelen in de natuur is een uitlaatklep voor kinderen. Ook een plek waar iedereen tot rust komt. ‘Onze speelplek is simpelweg een kans die De Appelaar niet kan laten liggen om ten volle te exploreren met de buurt, de leerkrachten en de kinderen’, besluit de ambitieuze directeur Joris Raemaekers. (marcel van de vijver, foto’s VBS Oosterzele).