Politie doet inval in Dagmoedstraat. Drugsdealer opgepakt

Schendelbeke. In het kader van een gerechtelijk onderzoek deed de politie woensdagmorgen een inval in een woning in de Dagmoedstraat te Schendelbeke. De politie nam een partij drugs in beslag en nam een jongeman mee voor verhoor. Volgens het Parket van Oost-Vlaanderen zou het gaan om ‘kleine hoeveelheden drugs (waaronder cannabis) en drugsattributen’. De man werd vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Hij werd na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Het onderzoek loopt intussen verder’, laat het parket van Oost-Vlaanderen weten.

Mensen uit de omgeving van de jongeman bevestigen zijn aanhouding. De jongeman heeft een kwalijke reputatie als dealer en onderhoudt als sinds geruime tijd een netwerk. Verwanten verklaren dat hij niet opgepakt werd wegens het dealen van drugs en dat hij intussen weer op vrije voeten is. Toch zou hij deel uitmaken van een drugsnetwerk.

Zolang het onderzoek loopt, kan de politie van Geraardsbergen/Lierde geen informatie verstrekken. Het gaat om een gerechtelijk dossier en alle informatie loopt via het parket. Meer informatie volgt later.

Julien Borremans