Over het schabouwelijke voetpad in Zottegem. Schiet de politiek tekort?: “Al meermaals aangeschreven, maar aannemer doet zijn zin”

“Het volledige centrum is vuil, verloederd en onveilig! In elke straat zijn er mankementen! Het is erg gesteld in Zottegem”, het is maar één van de vele reacties nadat we met NUUS een foto deelden (zie link) van de schabouwelijke toestand van een voetpad in de stationsbuurt van Zottegem. De lezer die ons de toestand tipte, laat weten dat hij antwoord heeft gekregen van het stadsbestuur. Je leest deze reactie hierna integraal:

“Ik heb dit maanden geleden al gemeld, met foto”, klinkt het vanuit het stadsbestuur. “Antwoord dat ik kreeg: ” is de fout van de aannemer (van de assistentiewoningen die na 7 jaar nog altijd niet afgewerkt zijn). Wij hebben de firma al meerdere malen aangeschreven. Doch de zaakvoerder doet zijn eigen goesting. Ik kan nog meerdere feiten melden van de bewuste NV. Zo ook het zorghotel dat er zou komen op Stationsplein, waarvoor vergunning werd geleverd door Stad, met behoud van de gevels. De NV laat gewoon alles verkommeren in zoverre dat er al dranghekkens staan voor neervallend puin.”