Zottegemse burgemeester gaat voor carrière in Fedraal parlement en krijgt net zoals Matthias Diependale een topplaats bij N-VA: “Van de Dorpstraat naar de Wetstraat lijkt een heel eind, maar tegelijkertijd is het geen ver-van-mijn-bedshow”

Zowel de plaatsvervangende Zottegemse burgemeester Evelien De Both (N-VA) als partijgenoot en minister in de Vlaamse regering Matthias Diependaele (die veel goede punten krijgt van mensen die het kunnen weten) hebben ambitie om iets te (blijven) betekenen op Federaal/Vlaams niveau. Die ambities worden kracht bijgezet met opvallend goede plaatsen op de Vlaamse N-VA-lijsten. Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele is lijsttrekker en met een plaats 7 op de federale Kamerlijst zullen ook de ambities van onze burgemeester Evelien De Both volgens de verwachtingen ingewilligd worden.

Matthias Diependaele laat weten tevreden terug te blikken op de legislatuur die op het einde loopt: “De voorbije jaren ben ik er in geslaagd om vanuit Vlaanderen Zottegem en bij uitbreiding de Vlaamse Ardennen meer op de kaart te zetten. We hebben onze eigen regio, een landschapspark, maar ook in onze eigen stad kregen vele monumenten een hoogstnodige restauratie. De tandem samen met Evelien bolt goed. Ik ben dan ook blij dat ze op de federale lijst zal staan. Een aanstormend politiek talent met een mooi palmares in Zottegem”, aldus Matthias.

Evelien De Both benadrukt dat het voor haar erg boeiende jaren zijn geweest als burgemeester: “Ik ben tevreden van de zaken die we al hebben kunnen veranderen in Zottegem. Er staat ook nog veel in de steigers waar we werk van maken. De lokale politiek heeft me steeds geboeid omdat het de mooiste manier is om zaken in verandering te brengen in de eigen stad/wijk of straat. Van de Dorpstraat naar de Wetstraat lijkt een heel eind, maar tegelijkertijd is het geen ver-van-mijn-bedshow. Als we een mooie toekomst willen voor onze stad, dan moeten we onze stem ook in Brussel laten gelden. Ik ben er zeker van dat dit samen met Matthias goed zal komen.”

Matthias Diependaele sluit af met de boodschap dat N-VA “Al veel heeft kunnen bereiken, maar het werk nog niet af is”: “De verwezenlijkingen van deze Vlaamse Regering zijn talrijk: een begroting op orde, verdrievoudiging van de investeringen in de kinderopvang, wereldtop qua innovatie, historisch hoge exportcijfers, een hoge werkzaamheidsgraad,… Maar er is ook nog veel werk voor de boeg. We moeten Vlaanderen nog meer op de kaart zetten. De Vlaming verwacht daadkracht en vertrouwen. We bewezen reeds dat we die kwaliteiten hebben. Nu willen we daar verder mee aan de slag.  We bieden concrete oplossingen voor de uitdagingen waar we samen voor staan. ”