Vervolg werken Wurmendries tijdens paasvakantie

Oorspronkelijk was voorzien dat netwerkbouwer Fiberklaar in november van vorig jaar werk zou maken van het aanleggen van het glasvezelnet in een deel van de Wurmendries in Strijpen. Spelbreker was echter het slechte weer waardoor de voorziene verkeersomleiding via de Bosveldstraat, grotendeels een soort landbouwweg, niet veilig kon verlopen wegens nog heel moeilijk berijdbaar door de zware regenval.

Door burgemeester Evelien De Both werd toen de mededeling verspreid dat zij daarom aan de uitvoering van de werken een halt had toegeroepen. Buurtbewoners keken dan ook verbaasd op toen de volgende dag door een werfverantwoordelijke bij hen werd aangebeld met de vraag of zij hun wagen eventueel op de openbare weg wilden parkeren omdat zij even later hun garage of oprit niet meer zouden kunnen verlaten wegens “de graafmachine gaat beginnen met sleufwerken”. Nadat dit ons gesignaleerd werd en alvorens daarover te berichten, gingen wij ter plekke en stelden wij vast dat arbeiders er inderdaad met een graafmachine, drilboren en ondergrondse kabels aan de slag waren. In een reactie op ons facebookbericht daarover meende burgemeester De Both niettemin te moeten stellen dat onze “informatie volledig incorrect” was (en dus ook de melding van de buurtbewoners) en dat er enkel maar “iets moest dicht gelegd worden”.

Door Fiberklaar is inmiddels voorgesteld om, aansluitend bij de werken die dus in november reeds gebeurden in het gedeelte vanaf het kruispunt Wurmendries/Bosveldstraat tot aan de schoolcampus van het Koninklijk Atheneum, verdere werken uit te voeren tijdens de komende paasvakantie. Niet alleen is er dan geen verkeer van schoolgaande jeugd in de buurt aanwezig, maar ook kan verwacht worden dat de omleiding via de Bosveldstraat rond die tijd wellicht beter berijdbaar zal zijn. Langs de kant van de woningen met onpare huisnummers zullen een toevoerleiding naar de omliggende straten en een kabel voor de huisaansluitingen aangelegd worden. Voor het bedienen van de woningen met pare huisnummers zal later ook nog aan de andere kant van de straat een kabel moeten aangelegd worden. De werken, inbegrepen het dichten van de sleuven en herstellen van het voetpad, zullen één week duren, Het stadsbestuur is akkoord gegaan met dit voorstel. Bij natte weersomstandigheden mogen de werken weliswaar niet uitgevoerd worden.