Veel erkentelijkheid voor vrijwilligers Oosterzele

Rijkelijke receptie en concert Bas Birger

Uit erkentelijkheid voor bewezen diensten werden alle vrijwilligers die zich inzetten voor de gemeente uitgenodigd voor een bedankingsmoment in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke. De vrijwilligers werden door burgemeester Johan Van Durme terecht in de spots geplaatst, letterlijk en figuurlijk in de pluimen gezet. Een mooi eerbetoon. De gemeente kan rekenen op de hulp van heel wat vrijwilligers en er klonk dan ook terecht veel lof. ‘125  vrijwilligers (vorig jaar 81), van mooi-makers tot OCMW – medewerkers, tekenden present op het bedankingsmoment. ‘Jullie werden bij aankomst gedecoreerd met één of meerdere pluimen, een kleur voor elke gemeentelijke dienst die samenwerkt met jullie, onze vrijwilligers’, speechte burgemeester Van Durme. Het bedankingsmoment, een mooie attentie van de gemeente (alle politieke partijen waren present op het bedankingsmoment) naar de vrijwilligers toe. Ze genoten van de vriendelijke ontvangst en bediening van Nathalie Vanden Meerschaut, Dries Van Daele, Anneleen Verfaille, Marieke Boutens, Eveline Vercouillie, Els François, Micheline Haesebeyt, Lieselot De Wulf, Nancy Eliano, Els Van Nieuwenhove en Robin De Vylder.
Het werd volop genieten vande rijkelijke receptie én de overvloedige culinaire hapjes (een pluim voor Wellhost Catering). De vrijwilligers kregen ook nog een extraatje, een ticket voor het optreden van stand – up comedian Bas Birger in de theaterzaal GC De Kluize. De vrijwilligers werden
tijdens ‘De week van de vrijwilliger’ uitgenodigd, het ideale moment om alle gemeentelijke vrijwilligers te bedanken
. Vrijwilligers zijn onmiskenbaar voor verenigingen, sportclubs, evenementen, gemeentelijke diensten.
Het werk van de vele vrijwilligers in Oosterzele verdient inderdaad veel waardering. ‘Het is best wel verbluffend, de opsomming van taken die door jullie tot een goed einde worden gebracht. Want hoe meer pluimen, hoe sterker de vleugels. Een lokaal bestuur heeft een stevig paar vleugels nodig. Het heeft heel wat opdrachten en uitdagingen, bedient dagelijks heel wat mensen. Burgers met een nood, met een vrijetijdsbesteding, met een administratieve of formele behoefte. Wat jullie doen, wat dan ook, in de hoedanigheid van vrijwilliger, is zinvol voor de gemeenschap en zingevend voor jezelf. Dank je wel aan elk van jullie, dank om aanwezig te zijn, dank voor jullie inzet’, besloot burgemeester Johan Van Durme. Hij rondde af met een kort gedicht van de betreurde Stijn De Paepe, heel toepasselijk :’’t is niet normaal, al wat jij doet, niet evident. Ik denk dat jij er eentje uit de duizend bent’. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).