Rode Kruis Zottegem: bloedinzamelingen en donortest

In samenwerking met de plaatselijke Rode Kruis-afdeling worden er door het Oost-Vlaams Bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis Vlaanderen ieder jaar in Zottegem om de drie maanden (in januari, april, juli en oktober) bloedinzamelingen gehouden. Telkens vinden er dan drie sessies plaats.

In het kader van de tweede reeks bloedinzamelingen van dit jaar kunnen vrijwillige bloedgevers zich in het LDC Egmont op de OCMW-site (ingang via de A. Gevaertlaan) aanmelden op woensdag 10 april van 16 tot 19 uur alsook op vrijdag 19 en 26 april telkens van 17 tot 20 uur. Het is wel noodzakelijk op voorhand een afspraak te maken voor donatie. Dit kan via de website donorportaal.rodekruis.be.

DONORTEST

Naast de trouwe vrijwillige bloedgevers zijn uiteraard ook nieuwe donoren welkom, eveneens op afspraak. Bloed geven kan tot viermaal per jaar, met minstens een tussentijd van twee maanden. Het donatieproces neemt een uurtje in beslag, de bloedafname zelf zo’n 9 minuten. Om te weten of u in aanmerking komt (minimumleeftijd 18 jaar), vul de donorzelftest in op rodekruis.be/donorzelftest.