Velzeke: nutswerken vanaf maandag kondigen verdere facelift Provinciebaan aan

Nadat meer dan drie jaar tevoren, begin februari 2018, een infovergadering voor de buurtbewoners plaatsvond, wordt in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer sinds mei 2021 ook metterdaad werk gemaakt van een grondige vernieuwing van de gewestweg N46 in Zottegem. Eerst was op het grondgebied van Elene (en deels Oosterzele) het gedeelte tussen het kruispunt De Vos en het kruispunt met de Elenestraat aan de beurt. In september 2021 werd dan gestart met de tweede fase van de werken, vanaf het kruispunt met de Elenestraat richting Zwalm. In een volgende fase staat nu een facelift van het gedeelte van de Provinciebaan tussen huisnummer 152 (ter hoogte van de dierenarts) en het kruispunt met de Windmolenstraat op de planning. Naast de heraanleg van het wegdek komen er ook nieuwe fiets- en voetpaden en meer groen. Met de uitvoering hiervan zou in het komende najaar gestart worden.

IN DRIE ZONES

In het vooruitzicht van die wegeniswerken moeten echter eerst door de nutsmaatschappijen diverse leidingen langsheen de Provinciebaan verplaatst en/of vernieuwd worden. Met deze nutswerken wordt begonnen op maandag 8 april en om de hinder te beperken, zal tewerk gegaan worden in drie zones:  tot midden mei wordt er gewerkt tussen het kruispunt Lieve-Heerstraat/Opstalstraat en het kruispunt met de Windmolenstraat, vanaf midden mei tot midden juni tussen het kruispunt Lieve-Heerstraat/Opstalstraat en het kruispunt van de N46 met de Slachthuisstraat, en vanaf midden juni tot midden juli (begin bouwverlof) tussen het kruispunt met de Slachthuisstraat en de Provinciebaan nr. 152.

BEPERKTE HINDER

Er moet niet gewerkt worden in het (rij)wegdek maar wel moet ruimte op de rijweg ingenomen worden om de nutswerken te kunnen uitvoeren. Tijdens de werkzaamheden zal de hinder voor het verkeer weliswaar beperkt blijven. Voetgangers zullen steeds langs de werfzone kunnen passeren, fietsers zullen plaatselijk omgeleid worden. Het gemotoriseerd verkeer langs de werfzone zal beurtelings moeten gebeuren en geregeld worden door middel van tijdelijke verkeerslichten.