Positief Liberaal Zottegem wil politiekantoor aan station of centrumstraat na vechtpartijen en brandstichting in centrum

De partij Posit!ef Liberaal Zottegem laat weten een speerpunt te maken van veiligheid in zijn programma voor de gemeenteraadsverkiezingen en pleit na de vechtpartijen en de brandstichting in het centrum, lees meer via deze link, voor een politiekantoor in de stationsbuurt.

“Veiligheid is een basisrecht voor iedereen. Voor jong en oud”, argumenteren Marnic De Clercq en Jan Heytens van Positief, de naam waarmee de Zottegemse liberalen naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken. “Er is pas vrijheid als ieders veiligheid gegarandeerd is. Posit!ef wil onder andere dat de politie zichtbaarder aanwezig is in Zottegem-centrum en de stationsbuurt. Concreet stellen we een politiekantoor voor aan het station of in één van de centrumstraten. Iedereen is ervan overtuigd dat de politie daar moet zijn waar de mensen zich het meest onveilig voelen. Ons huidig politiekantoor, gelegen in een zijstraat van de Buke, is weliswaar performant en beantwoordt aan de noden die nodig zijn voor een kantoor in onze huidige politiezone. Doch, het ligt wat verborgen. Begrijpelijk, dergelijk gebouw kan je nu éénmaal niet in het centrum inplanten.”

“Wat wél misschien kan is een bijkantoor, op of rond het stationsplein of in één van de centrumstraten. Een bijkantoor waar politie aanwezig is. Duidelijk zichtbaar én waar iedereen makkelijk kan binnenlopen. Het feit dat er op die manier, zichtbaar, constant politie in de nabijheid is, zal criminaliteit verminderen en het veiligheidsgevoel verhogen. Beter een echte (wijk)agent dan een camera. Misschien zullen er ook mensen aankloppen met minder dringende meldingen en/of vragen. Die kunnen dan nog altijd doorverwezen worden naar het hoofdkantoor. Uiteraard zal een “Centrum-bijkantoor” ook extra middelen en eventueel extra mensen vragen. Zoals overal, kan er altijd gereorganiseerd worden en kunnen er oplossingen gezocht worden zowel qua budgetten, als qua personeel.”

“Wij willen wél duidelijk stellen dat wij absoluut géén verwijt maken aan onze Politiediensten. Integendeel! We zijn ervan overtuigd dat ze roeien met de riemen die ze momenteel hebben. Wat wél duidelijk is dat er moet nagedacht worden welke extra’s er moeten komen en/of welke ingrepen er dienen te gebeuren. Dat het zo niet verder kan, werd de laatste weken wel duidelijk. Dat het allemaal los van elkaar staande feiten zijn, maakt het ons inziens nog dringender. Het betekent immers dat er meer en meer én uit verschillende hoeken ontsporingen zijn!”