Omgevingsvergunning stadionproject geweigerd, maar schepen blijft hoopvol

De provincie heeft de vergunningsaanvraag voor het stadionproject geweigerd, maar de bezieler van het project schepen Brecht Cassiman blijft hoopvol.

Lees meer over het stadionproject via deze link. Schepen Brecht Cassiman laat weten dat de weigering van de vergunning niet is gebaseerd op het protest van omwonenden, maar technisch van aard is.

“Het klinkt misschien vreemd, maar de weigering van de Provincie is niet per definitie negatief: alle bezwaren van een groep van twintig omwonenden, werden door de provinciale omgevingscommissie van tafel geveegd”, aldus schepen Brecht Cassiman. “Op dat vlak werd het stadsbestuur dus over de hele lijn in het gelijk gesteld. Stedenbouwkundig en op vlak van mobiliteit is het dossier volledig in orde. De milieuambtenaar van de provincie wees er ons op dat we de mogelijke geluidshinder van de warmtepompen die op het dak van de gebouwen zouden komen, niet onderzocht hebben. Dat is de reden voor de weigering. Dit is ook voor onze architecten een nieuw gegeven. We moeten dit bijkomend onderzoek nu toevoegen aan het dossier in beroep, om finaal de omgevingsvergunning te kunnen verkrijgen vanuit de Vlaamse regering. De provinciale omgevingscommissie liet ons alvast verstaan dat dit geen probleem mag vormen. De timing die we voor ogen hadden, schuift hierbij niet op: in het geval van een vergunning, had de groep bezwaarindieners immers al laten verstaan, ook in hoger beroep te gaan. We hopen dat de Vlaamse regering tegen oktober finaal groen licht kan geven, zodat de spade begin 2025 in de grond kan.”