De Zottegemse Kapellekesbaan: fietstocht met vertellingen

Wist u dat er zich op grondgebied Zottegem maar liefst 110 kapellen, groot en klein, bevinden? Davidsfonds Zottegem koos er een aantal uit en omdat dit bijzondere erfgoed uit ons verleden het absoluut verdient om in de aandacht te blijven, organiseert het op pinkstermaandag 20 mei onder de noemer ‘De Kapellekesbaan van Zottegem’ een fietstocht langsheen een selectie van kapellen in Zottegem, Strijpen, Sint-Goriks-Oudenhove, Sint-Maria-Oudenhove, Knutsegem, Velzeke, Elene en Grotenberge.

Onderweg zullen de deelnemers aan deze rit van ca. 25 kilometer aan een zestal kapellen opgewacht worden door een bijzonder persoon die er een al even bijzonder zal vertellen: in Knutsegem pater Antonius over een mirakel dat daar heeft plaatsgevonden, in Strijpen aan de Andeaskapel een ‘jonge dochter’ over hoe ze daar ging bidden om aan een lief te geraken, in Elene de ‘Suisse’ over wat hij daar zoal meemaakte, enz. En ondertussen komt men ook heel wat te weten over het betreffende erfgoed zelf.

Men kan voor deze fietstocht langs ‘De Kapellekesbaan van Zottegem’ vrij vertrekken tussen 13 en 13u30 aan de Bevegemse Vijvers. De deelnameprijs bedraagt 10 euro voor houders van een DF-cultuurkaart en 15 euro voor niet-leden. Inschrijven kan via https://www.davidsfonds-zottegem.be/de-kapellekesbaan-van-zottegem/. Meer info bij voorzitter Danny De Looze via Danny.delooze.dfz@gmail.com of telefonisch 0476 64 66 92.