Zottegemnaar Cédric Fosse stelt zich met Groen kandidaat voor Vlaamse verkiezingen: “Tal van mensen krijgen niet de kansen die ze verdienen”

Cédric Fosse, inwoner van Zottegem en politieke nieuweling stelt zich kandidaat voor de Vlaamse verkiezingen bij Groen. Hij zal dat doen vanop de 8 ste plek.

“Ik wil mij inzetten voor eerlijke kansen voor iedereen en voor een klimaatbeleid dat iedereen meeneemt”, zegt Cédric Fosse die zich inzet voor erenigingen genre FEDIAS, DenderHoop en
ook voor klimaatmanifestaties en mensenrechtenmanifestaties.  “Vanuit mijn leefwereld zie ik dat tal van mensen niet de kansen zien krijgen die ze verdienen. Zoals niet uitgenodigd worden op sollicitatiegesprekken en daarvoor wil ik me inzetten. Een Vlaanderen waar iedereen zich thuis voelt, dat moet ons doel zijn.  Ook wil ik dat de stem van onze streek luider weerklinkt in het Vlaams Parlement en dat men
investeert in de prachtige streek dat de Vlaamse Ardennen is. Want onze streek kampt met veel uitdagingen die moeten aangepakt worden, kijk maar naar de overstromingen waar we vaker mee geplaagd worden. Er is nood aan een duidelijke en toekomstgerichte visie op het klimaat- en natuurbeleid dat iedereen meeneemt.”

“Want een eerlijk klimaatbeleid is een sociaal beleid want het zijn de mensen in de meest kwetsbare posities die er het hardst door getroffen worden. Hierbij steun ik Vlaams lijsttrekker voor Groen Mieke Schauvliege die al heel haar leven strijdt voor een gezonde planeet. In het Vlaams Parlement heeft Schauvliege het PFAS-dossier naar de oppervlakte getrokken en verdedigt ze klimaatoplossingen die het leven gezonder, gemakkelijker en goedkoper maken. Ook steun ik Federaal lijsttrekker voor Groen en vicepremier Petra De Sutter die in de politiek steeds gelauwerd wordt als een persoon met een enorme dossierkennis en steeds constructief aan politiek doet. Ze zet zich in voor gelijke kansen voor iedereen, zoals gelijke kansen voor vrouwen en de bescherming van vluchtelingen en mensen uit de LGBTI+ – gemeenschap.”