Al 47 jaar prijkt Feestavondmarkt op affiche Sinksenkermis

Op dinsdag 21 mei vanaf 17 u wordt in Oosterzele tijdens de Sinksenkermis al de 47 ste editie van de Feestavondmarkt georganiseerd. In 1976 vond de allereerste avondmarkt plaats. De gemeente was meteen een event rijker. De eerste editie lokte een massa volk, het Sinksencomité besloot er mee door te gaan. Na al die jaren blijft de formule overeind en in 2027 zal de avondmarkt al 50 jaar bestaan. Zeker weten dat het Sinksencomité van het ‘gouden’ jubileum een ‘specialleke’ zal maken.
In de jaren zeventig bestonden nog niet zoveel avondmarkten. Het toenmalig Sinksencomité, met de peetvader van de ‘new look’ Sinksenkermis Julien Lenssens op kop, vond dat het de dag na Pinkstermaandag nog iets bijzonders moest organiseren. De mooie traditie wordt al 47 jaar in eer gehouden. Veel Oosterzelenaars (ze komen massaal buiten) en marktfanaten uit de regio zullen op dinsdag 21 mei traditiegetrouw de avondmarkt afstruinen. Alle bezoekers kunnen tijdens de avondmarkt  eveneens genieten van de Confrérie van de Roze Olifant en de band The Antonio’s in Bar Animo, en op het gemeenteplein van de optredens van DJ Boer Boerie, Bleusy Muloosy en van Discobar Ambiduo die finaal in Café ’t Verschil  nog eens alle registers zal opentrekken. En alle optredens zijn gratis. Wie vermoeide benen heeft van het rondstruinen op de avondmarkt, kan zich neer vleien op het terras café ’t Verschil, in Bar Con Animo, op het gemeenteplein, iets nuttigen aan de bars van de (politieke)verenigingen,…
Naar goede gewoonte komt een bont allegaartje van marktkramers afgezakt naar de avondmarkt in Oosterzele. Info & inschrijving: Jucap BV, www.bvbajucap.com.
Je komt toch ook naar de avondmarkt? Gezelligheid, ontmoeting, het blijven de sleutelwoorden. Fan van avondmarkten, leuke bands en keigoede deejays, lekkere food,…? Op naar Oosterzele dan. Iedereen is welkom. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).