BLITSSTART VOOR LETS DIGO: 100ste lid in de bloemetjes gezet

Eind maart 2024 startte een nieuwe Letsgroep in Zuid-Oost-Vlaanderen en Pajottenland: Lets DIGO. Di staat voor diensten en Go voor goederen.

Lets DIGO vond het (Lets-)wiel niet zelf uit. Letsen bestaat al héél lang. Het ontstond in Canada. In Vlaanderen zijn er verschillende letsgroepen. LETS komt van ‘Local Exchange Trading System’ of ‘lokale ruileconomie’. In een lesgroep ruil je dus diensten en goederen met mensen uit je nabije of wijdere omgeving. Letsen is helpen en geholpen worden, een dienst verlenen of verkrijgen, kennis overdragen of opdoen, een voorwerp dat een nieuw leven verdient doorgeven of ontvangen …

De groei van Lets DIGO gaat zo snel dat anderhalve maand na de opstart het 100ste lid zich inschreef: Ann Vanderhaegen. Ze woont in Herzele en kan niet wachten om aan het letsen te gaan. Ann werd op passende wijze in de bloemetjes gezet.

Op 26 mei 2024 organiseert Lets DIGO tussen 10 en 17 uur de eerste Lets DIGO-Dag. Op het programma lets- en andere kraampjes, Lets infosessies, kinderanimatie, fietsparcours voor de kinderen, gratis djembésessies, oude volksspelen, drankjes en hapjes, repair café, … Plaats van afspraak: Freinetschool De Klaproos, Groteweg 240 in Geraardsbergen. Gratis inkom! Meer info over Lets DIGO krijg je op de Facebook-pagina of via infoletsdigo@gmail.com.