Positief Liberaal Zottegem wil 65-plussers een echte stem geven

Positief Liberaal Zottegem wil na de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober haar schouders zetten onder een actieve ouderenraad voor 65-plussers en wil actie ondernemen om deze vorm van participatie in het lokale beleid mee waar te maken. Door als eerste de engagementsverklaring “Zeg JA tegen structurele inspraak van ouderen” te ondertekenen, wil Positief Liberaal Zottegem het voortouw nemen en aan de Zottegemse 65-plussers laten zien dat de partij hiertoe haar verantwoordelijkheid wil opnemen en hen na de verkiezingen een echte stem in het beleid wil geven.

Momenteel maken 65-plussers 22,9 % van de totale bevolking van Zottegem uit en omdat de vergrijzing en verzilvering alleen maar zullen toenemen, is het toekomstig ouderenbeleid dan ook een belangrijk speerpunt voor Positief Liberaal Zottegem. Voor deze partij spreekt het dus voor zichzelf dat ouderenparticipatie een volwaardige plaats moet krijgen in onze samenleving. Want wie kan beter dan deze doelgroep zelf mee vormgeven aan het lokaal ouderenbeleid?

Omdat ouderen nood hebben aan vaste advies- en overlegstructuren van en voor hen, is volgens de liberalen een sterke en efficiënt werkende ouderenraad als structurele schakel in de participatie in het lokale beleid een must. Dergelijke ouderenraad kan dan enerzijds een klankbord voor het lokale bestuur zijn en een kanaal waarlangs ouderen problemen kunnen aankaarten, signalen of adviezen geven etc. en anderzijds een platform voor geëngageerde vrijwilligers en verenigingen die willen mee bouwen aan een ‘leeftijdsvriendelijke’ stad, zo klinkt het bij Positief Liberaal Zottegem dat intussen ook alle 65-plussers oproept om op 13 oktober effectief te gaan stemmen en zo hun stem reeds te laten horen.