Pop-up kunsthuis Overlabt opent in Zottegem

Op zaterdag 8 juni opent Overlabt op Bruggenhoek 18 in Zottegem. Overlabt wil artistieke zuurstof brengen in de samenleving en een werkplaats en inspiratiebron zijn voor kunstenaars. De ruimte fungeert enerzijds als een laboratorium waarbij co-creatie en nieuwe perspectieven over kunst en maatschappij zich vrij kunnen ontwikkelen, en anderzijds als een wunderkammer van de kunstenaar. Van juni tot oktober worden er regelmatig artistieke activiteiten georganiseerd, zoals modelsessies, klanksessies, maakweken en kunstcafés.

“Door het succes van de ArtSnacky-kunstautomaat (lees meer via deze link) en de vele kunstenaars die al hebben bijgedragen aan het project, merkten we een nood aan ruimte en verbinding”, zegt Igor Van Herzeele, bestuurder van Overlabt vzw. “Toen we de kans kregen een pand tijdelijk te huren in het centrum van Zottegem, hebben we die dan ook met beide handen gegrepen. We willen er een plek van maken waar ontmoeting centraal staat en waar interessante overlappingen tussen kunstenaars en kunstvormen kunnen plaatsvinden.”

Maandelijks nodigt Overlabt een kunstenaar uit om tentoon te stellen in de ruimte. In juni zijn dat de Italiaanse kunstenaars Robberto & Milena Atzori met de expo “STRANGERS”. De expo is te bezichtigen tijdens de opening, tijdens Overlabt-activiteiten en op zaterdag 9 juni (14 tot 17 uur), zaterdag 29 (14 tot 22 uur) en zondag 30 juni (14 tot 17 uur). Ter aanvulling op het werk van Robberto & Milena is er de “Wondervitrine”, waar lokale kunstenaars hun werken tentoonstellen.

Overlabt opent op 8 juni vanaf 14 uur. Tijdens de opening kan de tentoonstelling bezocht worden en kan iedereen die wil samen een gesammtkunstwerk maken in virtual reality. Op het programma staan verder nog DJ-sets, spoken word-optredens en een optreden van Smaragd. Kunstenaars die zin hebben om tijdens dit openingsweekend samen met anderen te creëren, worden uitgenodigd om eigen materiaal mee te brengen.

Informatie over Overlabt en over toekomstige activiteiten zijn te vinden op sociale media en op overlabt.be.