Kiwanis Zottegem: Blue Bag Day met randanimatie op de Markt

Serviceclub Kiwanis is intussen in Zottegem al meer dan 30 jaar actief en naast onder meer het wijnevent in februari en het klassiek concert in oktober is ook de kledinginzameling één vaste jaarlijkse activiteiten ten voordele van de sociale projecten, in het bijzonder voor kinderen, die door Kiwanis Egmont ondersteund worden. Zoals vorig jaar – toen voor het eerst – zal deze kledinginzameling opnieuw met een paar randactiviteiten voor jong en oud(er) op de Zottegemse Markt omkaderd worden.

Komende zaterdag 8 juni vanaf 8 uur houden de leden van Kiwanis Zottegem voor de twaalfde keer een huis-aan-huisophaling van gebruikt textiel en afgedankte lederwaren. Daartoe en als aankondiging van deze Blue Bag Day werd in de voorbije dagen in alle zowat 12.000 brievenbussen in Zottegem opnieuw de gekende blauwe zak verspreid waarin kleding, schoenen en handtassen, lakens en dekens kunnen meegegeven worden. De inzameling gebeurt door leden en medewerkers die herkenbaar zullen zijn aan hun fluohesje met Kiwanislogo en die in alle straten van groot-Zottegem zullen langskomen. Wie teveel materiaal heeft voor één zak, mag gerust ook nog een extra (evt. anderskleurige) eigen zak gebruiken. Alle zakken worden bijeengebracht op de Markt die voor de gelegenheid deels verkeersvrij zal gemaakt worden.

Ook mensen van buiten Zottegem kunnen daar hun bijdrage aan de inzameling komen afleveren en hoe dan ook is iedereen, jong en oud(er), er welkom om te genieten van randactiviteiten op het marktplein en op die manier de sociale werking van Kiwanis Zottegem extra te steunen. Kinderen zullen er zich kunnen uitleven op een springkasteel en voor een verfrissend drankje zal men terechtkunnen aan de bar, terwijl Radio M fm ondertussen een live uitzending zal verzorgen vanop de Markt. De opbrengst van deze Blue Bag Day en van alle andere activiteiten van Kiwanis Zottegem komt ten goede aan sociale projecten in de regio waarbij vooral kinderen centraal staan.