Na 16 jaar ’t Krokantje geven Kathy en Olivier de fakkel door aan Stephanie en Peter

Schendelbeke. Na 16 jaar ’t Krokantje geven Katty en Olivier de fakkel door. Stephanie Capelle (35) en Peter Lemagie (48) hebben de succesvolle zaak overgenomen en komen er ook wonen. Stephanie zal de zaak uitbaten, terwijl Peter in zijn vrije tijd een handje zal toesteken. Zaterdag 29 juni doen Kathy en Peter voor de laatste keer hun zaak open. Vanaf maandag 22 juli wordt Stephanie het nieuwe gezicht van ’t Krokantje.

Zaterdag 29 juni zullen Kathy en Olivier voor de laatste keer de rolluiken ophalen om de klanten in de watten te leggen. Het wordt drummen om afscheid te nemen, want intussen heeft ’t Krokantje een degelijke reputatie verworven. Je kon er niet enkel terecht voor een broodje, een snack, een drankje en nog veel meer. Heel wat mensen uit de streek kwamen er over de vloer en vonden er een luisterend en begripvol oor en een goed gesprek.

Succesvolle zaak
Niet getreurd. De succesvolle zaak wordt aan een ervaren en even sympathiek koppel overgelaten. Vanaf maandag 22 juli wordt het weer drummen aan de Moenebroek, recht tegenover het Perron. ‘Ik kijk er naar uit om er tegenaan te gaan. Uiteraard behouden we het succesvol concept. Vanaf vijf uur gaat de winkel open. De koffie en de cava zullen klaarstaan’, laat Stephanie met een gulle lach weten.

Stephanie zal de zaak runnen. Peter is treinbestuurder bij Infrabel en zal in zijn vrije tijd een handje toesteken. ‘Mijn moeder zal me komen helpen en intussen kijk ik uit naar enkele flexi-jobs om me tijdens drukke momenten uit de nood te helpen’, beseft Stephanie.

Stephanie en Peter wonen momenteel nog in Deftinge. Ze waren op zoek naar een huis tot ze op het internet plots zagen dat deze succesvolle zaak te koop was. Ze lieten er geen gras over groeien en repten zich naar de Moenebroek. ‘De verkoop van de zaak kwam in een stroomversnelling’, vertelt Peter.

Kilometers op de teller
Stephanie en Peter weten maar al te goed aan welk avontuur ze beginnen. Als zelfstandigen hebben ze toch al behoorlijk wat kilometers op de teller. Stephanie heeft café ’t Fonteintje in Deftinge opengehouden, terwijl Peter achttien jaar lang eerst café Olympia en daarna Café Ruby op het Stationsplein heeft uitgebaat. ‘Daarnaast heb ik vijf jaar voor de Colruytgroep gewerkt. Ik deed de job heel graag, maar zat daar wat op een eiland en miste het sociaal contact. Deze uitdaging komt voor mij als geroepen’, weet Stephanie. ‘Bovendien is deze zaak één uit de duizend. Ik moest me haasten om deze kans niet door de vingers te laten glippen, want anders zou ik daar veel spijt van krijgen.’

Stephanie en Peter hebben samen drie kinderen. ‘Drie tieners in huis is soms pittig, maar ze zien het alle drie goed zitten’, geeft Stephanie nog mee. De komende weken worden zowel de zaak als het huis opgefrist en wordt de verhuis van Deftinge naar Schendelbeke georganiseerd. ‘De voorbereidingen zijn in volle gang. Intussen heb ik zowel mijn folders en logo klaar. De Facebook- en Instgrampagina werden deze week al gelanceerd. Binnen veertien dagen draai ik een week mee om de zaak en de klanten goed te leren kennen’, besluit Stephanie. Wie Stephanie wil leren kennen, mag gerust even langskomen om kennis te maken.

Julien Borremans

Voor meer info: https://www.facebook.com/profile.php?id=61560432305848